Αποκάλυψη για τον Αφγανό που σκότωσε την Βρετανίδα – Ινδοί δολοφόνησαν ψυχολόγο στο Ναύπλιο
03/08/2026
Να παραπλανήσει τις Αρχές επιχείρησε ο 26χρονος Αφγανός που συνελήφθη για την άγρια δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας που βρέθηκε από έναν άστεγο μέσα σε βαλίτσα στην Κυψέλη. Εξιχνιάστηκε και η υπόθεση του ψυχολόγου στο Ναύπλιο, με δράστες Ινδούς.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αφγανός που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Βρετανίδα είναι επαγγελματίας πυγμάχος. Ο κατηγορούμενος είχε δώσει δύο επαγγελματικούς αγώνες, και τους δύο στην Ελλάδα, κόντρα σε Έλληνες αθλητές, αγωνιζόμενος στην κατηγορία των υπερ-ελαφρών βαρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος συλληφθείς πήρε άλλο νούμερο και άρχισε να στέλνει μηνύματα σε γνωστούς της 38χρονης, όπως τους γονείς της, τη σύζυγό του αλλά και προς τον ίδιο. Σε αυτά, κατά τις ίδιες πληροφορίες δημοσιευμάτων, φέρεται να έγραφε ότι είναι ο δολοφόνος και σκότωσε την 38χρονη Βρετανίδα για λόγους θρησκείας. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί ο Αφγανός να ήταν μουσουλμάνος, αλλά όταν γνώρισε τη γυναίκα του έγινε προτεστάντης.
Κλειδί για την υπόθεση της δολοφονίας φαίνεται να έπαιξε η μαρτυρία φίλης της 38χρονης Βρετανίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες, μια γυναίκα, επίσης βρετανικής καταγωγής, προσήλθε στην Αστυνομία και ανέφερε ότι ο σύντροφός της τής είχε εκμυστηρευτεί πως είχε σκοτώσει την 38χρονη.
Ο Αφγανός φέρεται να υποστήριξε ότι προχώρησε στη δολοφονία επειδή θεωρούσε πως το θύμα προσπαθούσε να κάνει τη σύντροφό του χριστιανή. Από τη μαρτυρία προέκυψε ακόμη ότι η 38χρονη είχε επισκεφθεί τη φίλη της και τον 26χρονο στο σπίτι τους στο Κερατσίνι, όπου διέμεναν. Αρχικά ο Αφγανός υποστήριξε ότι βρήκε νεκρή την Βρετανίδα (το πτώμα της στην βαλίτσα) και πως το απέκρυψε γιατί φοβήθηκε, αν και παραδέχθηκε ότι πήρε το κινητό της και τις τραπεζικές της κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησε. Αργότερα “έσπασε” και ομολόγησε πως σκότωσε την 38χρονη Βρετανίδα.
Το τραγικό είναι πως η Βρετανίδα ήταν εργαζόμενη σε ΜΚΟ, γνωστή για την κοινωνική της δράση και πως είχε θεαθεί στην περιοχή της Κυψέλης να προσφέρει βοήθεια και να μοιράζει φαγητό σε άστεγους και μετανάστες…Η Βρετανίδα είχε φτάσει στην Ελλάδα στις 29 Ιουνίου, έχοντας ιστορικό εθελοντικής δράσης σε εκκλησίες και οργανώσεις, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στο εξωτερικό. Διέμεινε αρχικά σε Airbnb και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε σε φιλικά πρόσωπα, προτού μετακομίσει, από τις 2 έως τις 16 Ιουλίου, σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια όπου, σύμφωνα με την έρευνα, κλειδιά διέθετε και ο κατηγορούμενος πυγμάχος.
Η ανακοίνωση για την Βρετανίδα
«Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 38χρονης υπηκόου Μ. Βρετανίας, η σορός της οποίας είχε εντοπιστεί μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο σε περιοχή της Κυψέλης το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, μεσημβρινές ώρες της 18/07/2026 εντοπίστηκε σορός γυναίκας, μέσα σε βαλίτσα, σε εγκαταλελειμμένο χώρο στην Κυψέλη, ενώ τις έρευνες ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας της ΔΑΟΕ.
Στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας, εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών πραγματοποίησαν αυτοψία και βιολογικές εξετάσεις επί της σορού, από τις οποίες -παρά την προχωρημένη σήψη και τις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες- κατάφεραν να εντοπίσουν αξιοποιήσιμα δακτυλικά αποτυπώματα του θύματος.
Ακολούθησε σχετικό αίτημα και αναζήτηση πληροφοριών μέσω του Τμήματος Interpol της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, για την οποία οι αμερικανικές Αρχές γνωστοποίησαν ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα ταυτίζονται με εκείνα 38χρονης υπηκόου Μεγάλης Βρετανίας (σκοτσέζικης καταγωγής).
Όπως διαπιστώθηκε, το θύμα εισήλθε στη χώρα στις 26 Ιουνίου 2026 και διέμενε σε φιλική κατοικία σε περιοχή του Πειραιά μέχρι τις 10 Ιουλίου 2026, οπότε και αποχώρησε προς άγνωστο προορισμό εντός της Αττικής. Από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και με ψηφιακή ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 26χρονου αλλοδαπού στην υπόθεση, ο οποίος προσήχθη την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 στην έδρα της ΔΑΟΕ και ομολόγησε τις πράξεις του.
Ινδοί σκότωσαν τον ψυχολόγο
Σε μία άλλη σοκαριστική υπόθεση, θύμα στυγερής δολοφονίας έπεσε ο 59χρονος ψυχολόγος από το Ναύπλιο, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τα τέλη Ιουλίου. Η σορός του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, σε αγροτική περιοχή, ενώ για το άγριο έγκλημα φορούν συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 20 και 24 ετών.
Το κουβάρι της φρικτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι Αρχές ιχνηλάτησαν τις τελευταίες κινήσεις του θύματος. Το ημερολόγιο έδειχνε 24 Ιουλίου όταν οι δύο κατηγορούμενοι επιβιβάστηκαν στο όχημα του 59χρονου. Η διαδρομή αποδείχθηκε μοιραία, καθώς οι δράστες τον ακινητοποίησαν και του κατάφεραν θανάσιμα χτυπήματα με μαχαίρι.
Στόχος τους, όπως όλα δείχνουν, ήταν η ληστεία. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, οι δύο νεαροί του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια, διέφυγαν με το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο φρόντισαν να εγκαταλείψουν σε έναν λόφο κοντά στην περιοχή όπου διέμεναν, προσπαθώντας να κρύψουν τα ίχνη τους. Μία ημέρα αργότερα, στις 25 Ιουλίου, συγγενής του 59χρονου, αγωνιώντας για την τύχη του, δήλωσε επίσημα την εξαφάνισή του στις Αρχές.
Η σύλληψη
Η συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στον εντοπισμό της σορού και τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών. Υπό το βάρος των στοιχείων, αμφότεροι ομολόγησαν την εμπλοκή τους στο έγκλημα. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων οι δύο συλληφθέντες επιδίδονται σε ένα μακάβριο παιχνίδι μετάθεσης ευθυνών. Ο καθένας προσπαθεί να ελαφρύνει τη θέση του, υποδεικνύοντας τον συνεργό του ως τον φυσικό αυτουργό που κράτησε το μαχαίρι και αφαίρεσε τη ζωή του 59χρονου.
Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για την εξιχνίαση του εγκλήματος: «Εξιχνιάστηκε, μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, υπόθεση ανθρωποκτονίας 59χρονου ημεδαπού, για τον οποίο είχε αρχικά δηλωθεί εξαφάνιση και στη συνέχεια εντοπίσθηκε νεκρός σε αγροτική τοποθεσία, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ναυπλιέων.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν χθες (2.8.2026), σε περιοχές της Αττικής, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, -2- αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 24 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 25.7.2026 δηλώθηκε στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου η εξαφάνιση 59χρονου ημεδαπού από συγγενικό του πρόσωπο.
Στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, έπειτα από επισταμένη και συνδυαστική μελέτη δεδομένων και ευρημάτων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω συλληφθέντες βραδινές ώρες της 24.7.2026, αφού επιβιβάσθηκαν στο όχημα του 59χρονου, μετέβησαν σε τοπική κοινότητα του δήμου Ναυπλιέων, όπου τον ακινητοποίησαν και του κατάφεραν χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια αφαίρεσαν από το θύμα χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο καθώς και το όχημά του, το οποίο εγκατέλειψαν σε λόφο στην περιοχή διαμονής τους.
Από την επακόλουθη έρευνα των αστυνομικών, εντοπίστηκε χθες (2.8.2026) η σορός του 59χρονου σε αγροτική τοποθεσία, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ναυπλιέων, ενώ στο σημείο μετέβη Ιατροδικαστής, καθώς και συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους, θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου».
Πρόσφατα την αστυνομική επικαιρότητα απασχόλησε η άγρια δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου που διαπράχθηκε από έναν Αιγύπτιο στο γραφείο του. Ο Αιγύπτιος ομολόγησε και έχει προφυλακιστεί.





