ΣΧΟΛΙΟ

Τεντόγλου-Ντρισμπιώτη-Στεφανίδη: Κάτι λάθος κάνουν οι πρωταθλητές μας!

Τεντόγλου-Ντρισμπιώτη-Στεφανίδη – Κάτι λάθος κάνουν οι πρωταθλητές!, Κόμπρα

Aντιγόνη Nτρισμπιώτη, Μίλτος Τεντόγλου και Κατερίνα Στεφανίδη, είναι τα ονόματα που μας θυμίζουν την Ελλάδα που θέλουμε, όχι τόσο για τα μετάλλια του κατέκτησαν (χρυσά η Nτρισμπιώτη και ο Τεντόγλου με το απίθανο άλμα του, ασημένιο η Στεφανίδη), όσο για την απαράμιλλη θέληση τους και το κυριότερο για το ήθος τους.

Γιατί πάνε προ πολλού οι “χρυσές εποχές” των ολυμπιακών αθλημάτων, όπως θυμόμαστε, όσοι μεγαλώσαμε με το “κάτσε κάτω από την μπάρα” (του Χρήστου Ιακώβου για τον Πύρρο Δήμα) και το “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” της Βούλας Πατουλίδου. Οι σημερινοί αθλητές πρέπει να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις, όπως η Nτρισμπιώτη, που δούλευε πριν την προπόνηση της στο τσιπουράδικο του πατέρα της, μην έχοντας καμία οικονομική στήριξη από το ελληνικό κράτος.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το σπαρακτικό ξέσπασμα του “χρυσού” αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη, που δεν είχε χρήματα ούτε για τον φυσιοθεραπευτή του. Γεγονός, που είχε υποχρεώσει τον θρύλο της άρσης βαρών Πύρρο Δήμα να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του ελληνικού κράτους, το οποίο είχε απαξιώσει να του δώσει ακόμα και στοιχειώδη στήριξη. Ίσως ένα “συγγνώμη” οφείλει και η ελληνική κοινωνία που προτιμά να θαυμάζει τους κάθε λογής celebritieς της κακιάς ώρας, ακόμα και να οργανώνει φιέστες προ τιμήν παικτών γνωστών reality…

Στην Ελλάδα του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε” ποιος μπορεί να μην υποκλιθεί στο ήθος, στον αυθορμητισμό, αλλά και στο χιούμορ του “χρυσού” παιδιού του στίβου, του Μίλτου Τεντόγλου, που κατά τον ίδιο «αυτό που κάνει ένας οικοδόμος είναι πιο δύσκολο από αυτό που κάνω εγώ», ενώ ομολόγησε πως ζορίστηκε να κερδίσει γιατί… “δεν ξύπνησε καλά”!

https://youtu.be/0VmNdGWDtfc

Όσον αφορά την “ασημένια” Κατερίνα Στεφανίδη, εκτός των δυσκολιών και των αντίξοων συνθηκών που είχε να αντιμετωπίσει, έπρεπε να υποστεί και ένα κύμα διαδικτυακών επιθέσεων, απολογούμενη για το “αν κάηκε το σπίτι της”, λόγω των επικριτικών δηλώσεων που είχε προβεί ο πατέρας της εις βάρος του Περιφερειάρχη Αττικής, εν μέσω της πυρκαγιάς που κατέκαιγε την Πεντέλη. Ναι, το ζήσαμε κι αυτό!

https://twitter.com/KatStefanidi/status/1549833512076951557?s=20&t=Qgibo55s-oqXiYw843dUcQ

Αλλά από παράξενη “πάστα” είναι τελικά αυτοί οι αθλητές των ολυμπιακών αθλημάτων βρε παιδί μου… Αντί να τρέξουν σε κάνα reality να τα κονομήσουν, αντί να γίνουν influencers (ποιοι γιατροί και δικηγόροι, αυτό είναι το επάγγελμα της εποχής, ξεχάστε αυτά που ξέρατε!) κάθονται και λιώνουν στην προπόνηση. Χωρίς μάλιστα να κρύβουν οι διαφημίσεις των χορηγών τους το εθνόσημο, όπως είχε συμβεί με γνωστούς και καλοπληρωμένους Έλληνες τενίστες, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Κάτι λάθος κάνουν οι πρωταθλητές μας…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι