ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι αποκαλύπτει συνεργός των δολοφόνων της Ζακύνθου

Τι αποκαλύπτει συνεργός των δολοφόνων της Ζακύνθου, slpress

Την αποκαλυπτική κατάθεση 49χρονου μάρτυρα, για τους δολοφόνους της Ζακύνθου, η οποία οδήγησε και στις συλλήψεις για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη-Κορφιάτη, τον περασμένο Ιούνιο στη Ζάκυνθο, έφερε στη δημοσιότητα το “Πρώτο Θέμα“. Υπενθυμιζεται ότι τότε στόχος ήταν ο 55χρονος Διονύσης Κορφιάτης, αλλά τον εκτέλεσαν έναν χρόνο μετά, τον περασμέο μήνα, σε λογιστικό γραφείο στην πόλη της Ζακύνθου.

Ο Κορφιάτης πάντως, έναν χρόνο πριν είχε κατονομάσει τους δράστες και τον εφοπλιστή, για τον οποίο δύο από αυτούς δούλευαν. Εντούτοις, παρά τη μήνυσή του εναντίον των αυτουργών, αλλά και εναντίον ενός απότακτου αστυνομικού, δεν κινήθηκε η διαδικασία συλλήψεων παρά μόνο μετά τον φόνο του. Ο εφοπλιστής κατηγορείται για συνέργεια, επειδή για τη δολοφονία χρησιμοποιήθηκαν από τον σωματοφύλακά του δικά του αυτοκίνητα και πλωτά σκάφη, αλλά φέρεται να είχε και κοινή επιχείρηση με αυτόν.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ως φυσικός αυτουργός φέρεται ο σωματοφύλακας εφοπλιστή και ως ηθικός αυτουργός ένας υπαστυνόμος, ο οποίος καταδικάστηκε το 2016 για οργάνωση ληστείας. Στην καταδίκη του αστυνομικού, που εν συνεχεία αποτάχθηκε, είχε παίξει καθοριστικό ρόλο η μαρτυρία του Διονύση Κορφιάτη και από τότε υπήρχε μεταξύ τους μεγάλο μίσος. Το γιατί η Αστυνομία δεν κίνησε επί έναν ολόκληρο χρόνο διαδικασία συλλήψεων, αφού ο Κορφιάτης είχε αναγνωρίσει τους δράστες, αλλά μόνον μετά τη δολοφονία του και με αφορμή την κατάθεση ενός ποινικού (που δεν είναι ξεκάθαρο πότε δόθηκε), παραμένει άγνωστο.

Πως έγινε η γνωριμία

Ο κ. Χρήστος Μαυρομάτης, συνήγορος του 49χρονου που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τα όσα έλεγαν οι δολοφόνοι μπροστά του, δήλωσε πως ο εντολέας του δεν είχε γνώση των φόνων στη Ζάκυνθο και ότι κατηγορείται για απλή συνέργεια. Ο κατηγορούμενος ίσως μπει στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, καθώς έχει καταθέσει ότι φοβάται για τη ζωή του. Για τους δολοφόνους λέει, ότι γνώρισε τον έναν εξ αυτών τυχαία σε μια έκθεση αυτοκινήτων:

Όπως καταθέτει, απέκτησε επαφές μαζί του και του ειπε ότι έψαχνε δουλειά και σπιτι. Εκείνος του έδωσε ένα σπιτι στο Χαλάνδρι να μένει χωρίς να πληρώνει ενοίκιο και τον πλήρωνε για διάφορες δουλειές, όπως να πηγαινοφέρνει ως σοφέρ κόσμο ή να βγάζει τα σκυλιά του βόλτα, όταν έλειπε. Του έταξε να του βρει δουλειά στον εφοπλιστή και του είπε, ότι είχε συστήσει και μια εταιρεία μαζί του.

»Εγώ ήμουν πολύ ευχαριστημένος, μου φερόταν άψογα, με βοηθούσε οικονομικά, με κερνούσε πολλές φορές που βγαίναμε έξω, κάναμε χαβαλέ και γενικά όλα ήταν μια χαρά. Το μόνο που περίμενα να γίνει και δεν έγινε ποτέ ήταν να με βάλει να δουλέψω φύλακας στο σπίτι του εφοπλιστή. Κάνα δυο φορές είχαμε κατέβει στην Αμαλιάδα για ένα δικαστήριο που είχε εκεί ένας γνωστός του για μια παλιά υπόθεση ανθρωποκτονίας νομίζω. Πάντως ο (σ.σ αναφέρει όνομα) είχε μεγάλο μίσος για αυτόν. Στα δικαστήρια αυτά στην Αμαλιάδα πηγαίναμε με ένα μαύρο θωρακισμένο τζιπ μάρκας Mercedes του εφοπλιστή και το χρησιμοποιούσε ο (σ.σ αναφέρει πάλι τον φερόμενο ως δράστη). Μια φορά θυμάμαι πήγαμε οι τρεις μας (ο ίδιος και οι δύο κατηγορούμενοι ως αυτουργοί) με το Mercedes του εφοπλιστή στη Ζάκυνθο για να δώσει το παρών στην Αστυνομία της Ζακύνθου ο (σ.σ αναφέρει το όνομα)».

Το φονικό της Ζακυνθού

Στις 8 Ιουνίου, μια μέρα πριν από το φόνο της 37χρονης και την απόπειρα φόνου του Κορφιάτη, ο 49χρονος μάρτυρας αναφέρει συνάντηση των δύο δραστών με τον εφοπλιστή στην Αθήνα. Μετά πήγαν το σκάφος στην Ηλεία και από εκεί πέρασαν, οι δύο τους, στη Ζάκυνθο, ενώ από τον 49χρονο μάρτυρα ζήτησαν να τους παραλάβει από την Ηλεία, όταν θα γύριζαν και να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Μετά τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη και τον σοβαρό τραυματισμό του Διονυσίου Κορφιάτη, ο φερόμενος ως δράστης είπε στον 49χρονο μάρτυρα να πάει να τον πάρει από το λιμανάκι στην Ηλεία. Εκείνος του είπε «θα χαθώ, δεν ξέρω τον δρόμο», αλλά τελικά ξεκίνησε. Όπως λέει τους είδε να βγαίνουν οι δύο από ένα ύψωμα μπροστά από μια παραλία. Ήταν βρεγμένα τα ρούχα τους, τα οποία και περιγράφει (ήταν ίδια με των δραστών στην Ζάκυνθο). Φεύγοντας ο ένας πήρε το κινητό του μάρτυρα και έβαλε αμέσως κάποιο βίντεο στο ίντερνετ που αναφερόταν στη δολοφονία που είχε γίνει πριν από λίγη ώρα στη Ζάκυνθο.

Τότε ο ένας άνδρας, σύμφωνα με τον 49χρονο, άρχισε να φωνάζει και να βρίζει.  «Μόνο την π@@@@ σκότωσες» είπε στον άλλο. Και εκείνος του απάντησε «Ναι μαλάκα ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του». Και πρόσθεσε: «Έχεις ιδέα από 45άρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει».

Ο ένας άνδρας επέμεινε να πάνε στο νοσοκομείο για να τον αποτελειώσουν και ο άλλος επέμεινε, ότι ο Κορφιάτης σίγουρα θα πεθάνει. Ο ένας άνδρας είπε τότε «Στον π@@@ τον μπάτσο τον να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ» (αναφέρεται στον απότακτο που είχε καταδικαστεί για ληστεία). Το όνομα του αστυνομικού, ο 49χρονος το είχε ξανακούσει σε κουβέντες και θυμόταν, ότι είχε εμπλοκή σε ένα δικαστήριο για μια ληστεία που είχε γίνει στη Ζάκυνθο.

Τι ακολούθησε

«Τότε κατάλαβα από όλες αυτές τις κουβέντες ότι οι δύο είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει μια γυναίκα και είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν και τον άνδρα της. Εμένα δεν μου είχαν πει απολύτως τίποτα και δεν ήξερα οτιδήποτε», καταθέτει ο 49χρονος. «Αφού λοιπόν κάναμε γύρω στα 3-4 χιλιόμετρα μου είπαν να σταματήσω σε ένα σημείο για να πετάξουν τα ρούχα τους και τα κινητά τους. Σε ένα ύψωμα, σταματήσαμε και κατεβήκαμε από το αμάξι. Έβγαλαν τα ρούχα που φορούσαν και τα πέταξαν ο ένας σε μια ρεματιά και ο άλλος μέσα σε μια σακούλα στα σκουπίδια. Πήραν τα ρούχα που είχαν στο πορτ μπαγκάζ και άλλαξαν. Αμέσως μετά ξεκινήσαμε να φύγουμε. Εγώ δεν μπορούσα να οδηγήσω από την ταραχή και έτσι οδήγησε ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα). Εγώ έκατσα στη θέση του συνοδηγού και ο άλλος πίσω».

Ο μάρτυρας αναφέρεται και σε ένα ραντεβού που είχε δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη με τον έναν από τους δύο. «Του τηλεφώνησα και βρεθήκαμε στην Κηφισιά. Του είπα ότι δεν έπρεπε να με μπλέξει σε αυτή την ιστορία και ότι εγώ δεν έφταιγα σε τίποτα. Μου είπε αν με ρωτήσουν να πω ότι πήγα στο χωριό να δω τη μάνα μου και αν έλεγα οτιδήποτε άλλο ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα) θα με σκότωνε και ότι “δεν χαρίζει αυτός”. Από τότε δεν ξαναμίλησα ποτέ με τον (σ.σ αναφέρεται σε όνομα).

»Λίγες ημέρες μετά πήγα στον Δήμο (σ.σ αναφέρεται στην περιοχή) όπου δούλευα σε κοινωφελή εργασία και είδα απ΄ έξω το μαύρο σκούτερ του (σ.σ αναφέρεται σε όνομα) που το οδηγούσε ένα άτομο το οποίο είμαι σίγουρος ότι ήταν ο (σ.σ αναφέρεται σε όνομα). Φοβήθηκα πάρα πολύ και σκέφτηκα ότι με έψαχνε για να μου κάνει κακό. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχω ξαναπάει στο Δήμο και έχω εξαφανιστεί από παντού. Φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου μετά από αυτό που έγινε εκεί. Μακάρι να μην τους είχα γνωρίσει ποτέ αυτούς τους δύο…», καταλήγει ο 49χρονος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι