ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί είδα στην συγκέντρωση των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων κατά του γάμου των ομόφυλων

Τί είδα στην συγκέντρωση των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων κατά του γάμου των ομόφυλων, Μελαχροινή Μαρτίδου

“Όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία” σύνθημα που κυριάρχησε στην πρόσφατη διαδήλωση με παρουσία ιερέων, καλογριών, μοναχών και πιστών στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Γαλανόλευκες σημαίες κάθε μεγέθους, βυζαντινές, σημαίες με την Πλατυτέρα στο κέντρο, με το αστέρι της Βεργίνας, με εικονίσματα στα χέρια, με σταυρούς, αφίσες με πανό, ένα πλήθος θεοσεβούμενων ανθρώπων γέμισε την πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα διαμαρτυρίας κατά του γάμου των ομόφυλων του κόμματος “Νίκη, των “Πατριωτών” και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που δραστηριοποιείται εδώ και 12 χρόνια, της “Εστίας Πατερικών Μελετών”.

Άνθρωποι με συντηρητική εμφάνιση, με εικόνες Αγίων στα μπουφάν τους, με καταγγελτικά πανό κατά των Ελλήνων πολιτικών, των ομοφυλόφιλων, με εστίαση στο τρίπτυχο “πατρίδα θρησκεία οικογένεια”, αρκετοί με “ήρεμο φανατισμό” και φυλλάδια που, εν ονόματι της Ορθοδοξίας, προβάλλουν ένα διχαστικό κι απαξιωτικό λόγο για μέλη του κοινωνικού συνόλου, με υπακοή στους ομιλητές, λαϊκούς και κληρικούς, με ψαλμωδίες και ιδιαίτερα συνθήματα, έδωσαν ένα ηχηρό παρόν κατά του προς ψήφιση νομοσχεδίου που επίκειται κι αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 

Τα όσα ακούστηκαν κι εκφράστηκαν από μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων (όχι μόνο με μελανά χρώματα) με σωρεία σκληρών προσβλητικών, απαξιωτικών χαρακτηρισμών, που άγγιζαν την ύβρη κατά του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων, έτυχαν της γενικότερης επιδοκιμασίας του ημετέρου κοινού, καλλιεργώντας με πάθος και φανατισμό ομοφοβικά συνθήματα κατά των γκέι, με εντεινόμενη επιθετικότητα.

Η πλατεία Συντάγματος γέμισε φυλλάδια του Λ.Α.Ο.Σ με το “όχι στο γάμο, την τεκνοθεσια, στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια”, φ;eιγ βολάν του κόμματος των Πατριωτών του Προδρόμου Εμφιετζογλου με το σλόγκαν “Όχι παιδιά σε διεστραμμένα μυαλά”, με έντυπα αγαπημένων κλασσικών οικογενειών, με νουθεσίες και επεξηγήσεις για την καταστροφική λαίλαπα που επέρχεται από δαίμονες και ασεβείς παραχαράκτες της ορθόδοξης πίστης που ταρακουνά συθέμελα τις μέχρι τώρα υγιείς βάσεις της κοινωνίας.

 

Υποστηρίχθηκε ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει την θέσπιση ενός Νόμου που είναι αντίθετος προς τον Μεγάλο νομοθέτη τον τριαδικό Θεό μας. Η Αγία Γραφή, ο αλάνθαστος λόγος του Θεού, αναφέρονται “στο πάθος της ομοφυλοφιλίας ως θεομίσητη αμαρτία, που αποτελεί δολοφονία της ψυχής και της φύσεως”. “Κανένα παιδάκι στα χέρια των ΛΟΑΤΚΙ” από τα συνθήματα που ακούστηκαν μαζί με άλλα όπως “όχι στην διολίσθηση της Ορθοδοξίας στον οικουμενισμό”, στην στήριξη μόνο της παραδοσιακής οικογένειας, στην προσήλωση στην κιβωτό της Σωτηρίας, την Εκκλησία κλπ. Από τα πιο χαρακτηριστικά που ακούστηκαν, “Όταν το ράσο γίνεται σημαία τότε η νίκη είναι βεβαία”.

Προβληματίζει η συγκέντρωση κατά των ομόφυλων

Καταγγέλθηκε η αλαζονεία, η παραφροσύνη, η ασέβεια, η εμπαθής μανία, η αδιανόητη εμμονή, η ανιστόρητη προσέγγιση, η αναισχυντία, η ύβρις, η υπεροψία σε μια νομοθέτηση κόντρα στην Εκκλησία. Σε ένα “βλάσφημο νομοσχέδιο” που “ευτελίζει την τόσο ένδοξη και υπέρλαμπρη ιστορία” που κουβαλούν οι παπάδες και οι καλόγεροι κι αποτελεί εκτροπή ενώπιον του Θεού, υπομιμνήσκοντας ότι θα φέρει δεινά, αν επιμείνουν στην ψήφισή του.

Θα άξιζε οι αναλυτές της κοινωνικής επιστήμης, της νομικής, της παιδαγωγικής επιστήμης κι άλλων ειδικοτήτων να μελετήσουν ως κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας τον λόγο που ακούστηκε κι εκφράστηκε, σε μια προσέγγιση που θα είχε ενδιαφέρον για τον μελετητή του μέλλοντος, για την έννοια της χριστιανικής αγάπης, της συνύπαρξης, της συμπόρευσης σε τόσο δύσκολες εποχές με ένα όγκο προβλημάτων της καθημερινότητας. Δεν θα υποστηρίξουμε ότι πολλά από τα χθεσινά παρέπεμπαν σ ένα Μεσαίωνα σκέψης κι έκφρασης, αλλά σίγουρα προβλημάτισαν απ’ όποια σκοπιά κι αν το δει ο καθένας…

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, στους συμμετέχοντες συνδιοργανωτές της πρόσφατης διαμαρτυρίας ήταν και σειρά συλλόγων Αττικής κι άλλων πόλεων, όπως οι Ορθόδοξη φιλανθρωπική αδελφότης “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”, η Ενωμένη Ρωμιοσύνη, Κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογένειας “Μαμά, μπαμπάς και παιδιά”, η Ορθόδοξη ιεραποστολική Αδελφότης “Ο σταυρός”, ο Ορθόδοξος σύλλογος “Άγιος Σάββας”, ο Πανελλήνιος σύνδεσμος για την ελληνορθόδοξη παράδοση “Παρακαταθήκη”, η Ελληνική ορθόδοξη νεολαία κ.α.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι