ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι γκούγκλαραν περισσότερο οι Έλληνες το 2023 – Πρώτος ένας ράπερ

Τι γκούγκλαραν περισσότερο οι Έλληνες το 2023 – Πρώτος ένας ράπερ

Πρώτος σε αναζήτηση ένας αλβανικής καταγωγής ράπερ! Το 2023 πλησιάζει στο τέλος του, έτοιμο να πάρει μαζί του μια σειρά από γεγονότα και αναζητήσεις που το έκαναν μοναδικό. Με την ευκαιρία αυτή, όπως κάθε χρόνο η Google έδωσε στη δημοσιότητα μέσα από το “Year in Search” της Google, τις κορυφαίες αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης στην Ελλάδα και διεθνώς.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, πρώτος σε αναζητήσεις προσώπων είναι ο ράπερ Sin Boy, με δεύτερο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και τρίτο τον ηθοποιό Οδυσσέα Σταμούλη που έχασε το παιδί του από πνιγμό και την πρώην σύζυγό του από καρκίνο. Ακολουθούν ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης που τέθηκε εκτός ευρωομάδας λόγω ποινικής καταγγελίας, ο εκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο καλαθοσφαιριστής Κώστας Σλούκας, ο τηλεπαρουσιαστής και επιχειρηματίας Νίκος Κοκλώνης που διερευνήθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο Andrew Tate (τηλεπερσόνα και κικμπόξερ), η Δήμητρα Βαμβακούση (survivor) και η Έφη Αχτσιόγλου.

Από άτομα που απεβίωσαν, περισσότερες αναζητήσεις στην Ελλάδα έγιναν για τον Matthew Perry από τα “Φιλαράκια”, την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την  ηθοποιό Κάτια Νικολαΐδου, τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, τον ηθοποιό Αίαντα Μανθόπουλο, ανιψιό της Ειρήνης Παπά, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τη Λιζέτα Νικολάου, την Τίνα Τάρνερ, τον ραλίστα Κεν Μπλοκ και τον Γιάννη Φλωρινιώτη.

Από αθλητικά γεγονότα, περισσότερο ψάχτηκε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, με δεύτερο τον ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό, έπεται “η βαθμολογία στην Σούπερ Λιγκ”, ο αγώνας ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Ελλάδα-Γαλλία, ΑΕΚ εναντίον Ντιναμό, Ελλάδα-Ολλανδία, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού και Μαρσέιγ εναντίον Παναθηναϊκού. Από τηλεοπτικές εκπομπές έγιναν περισσότερες αναζητήσεις κατά σειρά για το Μαύρο Ρόδο, τους Παγιδευμένους, το Survivor All Star, Αυτή η νύχτα μένει, Το προξενιό της Ιουλίας, την ξένη σειρά φαντασίας Dragon’s Den, τον Πρώτο από εμάς, Το  ναυάγιο και τις ξένες σειρές Wednesday (μεταφυσικό θρίλερ) και τέλος η εκπομπή First Dates.

Από θέματα γενικού ενδιαφέροντος κυριάρχησαν οι αγωνίες υγείας. Πρώτη σε αναζητήσει η αλλαντίαση, δεύτερος ο στρεπτόκοκκος, τρίτη η λεπτοσπείρωση, τέταρτη απορία “Τι είναι το 1237”, πέμπτη κατά σειρά “Τι είναι ΛΟΑΤΚΙ”, έπονται “Τι είναι τα κιμπούτς”, το σύνδρομο Άσπεργκερ, το τόφου, η προσωπική διαφορά στις συντάξεις και τέλος, “τι είναι η Χαμάς”.

Από γενικές καθημερινές και μη, απορίες, πρώτο ερώτημα “Γιατί ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου”, δεύτερο το “Γιατί πετάμε χαρταετό”, τρίτο “Γιατί δακρύζουν τα μάτια”, τέταρτο “Γιατί γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ”, πέμπτο “Γιατί είναι μαύρα τα βουνά”, έκτο “Γιατί νυστάζω συνέχεια”, έβδομο “Γιατί καθυστερεί η περίοδος μου”, “Γιατί μουδιάζουν τα δάχτυλα των χεριών”, “Γιατί νηστεύουμε” και το τοπ τεν κλείνει με το “Γιατί στεγνώνει το στόμα μου”.

Όσον αφορά στο χρόνο, κατά σειρά ρωτήσαμε: Πότε αλλάζει η ώρα; Πότε παίζει η ΑΕΚ; Πότε είναι η Black Friday; Πότε είναι οι δημοτικές εκλογές; Πότε ανοίγει το τριώδιο; Πότε ανοίγουν τα σχολεία; Πότε έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου; Πότε είναι το halloween; Πότε μπαίνει το market pass; και Πότε καταργήθηκε η θανατική ποινή στο Καζακστάν;

Οι κορυφαίες αναζητήσεις μέσα σε 25 χρόνια, παγκοσμίως αφορούν από ροκ μουσική στο συγκρότημα Beatles, καλλιτέχνες εν γένει, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, από αθλητές πρωτεύει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, από νικητές των Grammy η Beyonce, από μόδα η Rihanna, από τραγούδι η Taylor Swift, από αθλήματα πρωταγωνιστεί το ποδόσφαιρο και από βιβντεοπαιχνίδια αναζητήθηκε πιο πολύ το Minecraft, ενώ από έργα τέχνης, η Μόνα Λίζα και από ακτιβιστές η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι