Τι ισχύει για τον νέο που πέθανε σε καραντίνα στην Καστοριά

Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test

Αύριο θα γίνει τελικά η νεκροψία και νεκροτομή του νέου άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε ηλικία μόλις 31 ετών στο σπίτι του, ενώ βρισκόταν σε καραντίνα, στην Πορειά Καστοριάς, ένα “γουναράδικο” χωριό 500 ψυχών, που παλεύει να ζήσει με παγωμένη την αγορά και με τους νέους να ψάχνουν απασχόληση όπου μπορούν.

Ο άτυχος άνδρας, ένας εύσωμος και δυνατός νέος, εργαζόταν τους τελευταίους μήνες στην κονσερβοποιία ροδάκινων στα Γιαννιτσά, εκείνην με τα 196 κρούσματα, η οποία και έκλεισε μετά τα πρώτα 35 θετικά τεστ στους 780 εποχικούς εργαζόμενούς της. Τα κρούσματα προσέγγισαν στην πορεία δυστυχώς τα 200.

Ο άνδρας έκανε τεστ που βγήκε αρνητικό πριν από λίγες ημέρες, αλλά έμενε σε καραντίνα όπως όλοι οι εργαζόμενοι προληπτικά, μέχρι να γίνει και δεύτερο τεστ, καθώς συχνά τα τεστ βγαίνουν ψευδώς αρνητικά. Χτες το πρωί στις 9.00′, η μητέρα του τον βρήκε νεκρό. Και επειδή ήταν σε καραντίνα, όλοι απέδωσαν τον θάνατό του στον κορονοϊό. Όμως, δεν φαίνεται να ήταν έτσι, εκτός κι αν πρόκειται για την σπάνια περίπτωση, κατά την οποία τα τεστ βγαίνουν αρνητικά ακόμα και σε νοσούντες.

Μετά θάνατον, έγινε πάντως και δεύτερο τεστ που επίσης βγήκε αρνητικό. Όλοι στο χωριό τώρα μιλούν για ανακοπή, που και αυτή τους φαίνεται αδιανόητη, όμως δεν βρίσκουν άλλη ερμηνεία. Την απάντηση θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει αύριο -δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει σήμερα, και η σορός θα μεταφερθεί αύριο στο νεκροτομείο. Οι γείτονές του, ο πρόεδρος του χωριού και οι φίλοι του, που μίλησαν στο SLpress  θεωρούν ότι βιάστηκαν όλοι να φορτώσουν το θάνατο στον κορονοϊό επειδή ο νέος δούλευε στη διαλογή στο επίμαχο εργοστάσιο.

«Ήταν τέρας υγείας το παιδί. Στο χωριό του είχαμε βγάλει και παρατσούκλι “κλαρκ”, τόσο δυνατός και γερός ήταν. Πέρσι είχε περάσει μια πνευμονία και αυτό ήταν όλο», είπε στο SLpress ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Πασχλόγλου. «Όμως τώρα που και τα δύο τεστ βγήκαν αρνητικά, φαίνεται πως δεν έχει σχέση με τον κορονοϊό ο θάνατος, είναι ψέματα αυτά. Θα δούμε τι θα πει αύριο και ο ιατροδικαστής». Ο άτυχος νέος άνδρας είχε ήδη αναζητήσει και βρει άλλη δουλειά, αφού έκλεισε το εργοστάσιο. Ζούσε με τη μητέρα του, καθώς ο πατέρας είχε πεθάνει πριν από τρεις μήνες από κακοήθεια.

Ο 28χρονος στο Ρίο

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο του Ρίου για έναν άλλο νέο άνδρα, καθώς μεταξύ των έξι ατόμων που  νοσηλεύονται με Covid-19, είναι και ένας 28χρονος. Δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας ή ιατρικό ιστορικό, αλλά έχει ζήτημα παχυσαρκίας, το οποίο στατιστικά δείχνει να επιβαρύνει τους φορείς.

«Ήρθε με βήχα και υψηλό πυρετό και χαμηλό οξυγόνο. Με επιθετική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας, παρουσίασε βελτίωση. Έχει μια εκτεταμένη πνευμονία, όμως δεν διασωληνώθηκε. Παραμένει σε βαριά, αλλά σταθερή κατάσταση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρει», είπε η παθολόγος και λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο του Ρίο, Κ. Ακινοσόγλου.

Πήγε αρχικά σε νοσοκομείο με κάποια ήπια συμπτώματα, αλλά δεν διαγνώσθηκε και εν συνεχεία πήγε σε γαμήλια τραπέζια στην Κάτω Αχαΐα, από που κατάγεται. Όταν παρουσίασε επιδείνωση όμως, ξαναπήγε στο νοσοκομείο και τον βρήκαν θετικό, οπότε και έγινε αμέσως εισαγωγή. Τώρα ιχνηλατούνται και οι γάμοι στους οποίους πήγε, ενώ γεννώνται ερωτήματα. Το βασικό είναι ότι τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία του όταν πρωτοπήγε σε νοσοκομείο, στου Αγίου Ανδρέα, και δεν τον κράτησαν ούτε του έκαναν τεστ. Και παράλληλα δεν του συνεστήθη έστω να μην πάει σε γάμους και να μείνει σε καραντίνα μέχρι να γίνει τεστ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι