ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί ισχυρίζεται ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Τί ισχυρίζεται ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

«Η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή. Θεωρεί ότι σαν μάνα που έχει χάσει το παιδί της θα έπρεπε να δέχεται τη συμπαράσταση και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος της», είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ότι χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα. Ερευνώνται και οι θάνατοι των δύο πρώτων παιδιών, όπως και άλλες δύο ουσίες, κυρίως αναισθητικές, που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας. Επίσης στο επίκεντρο έχουν μπει διάφορες συμπεριφορές της, σε σχέση με τον εν διαστάσει σύζυγο της.

Το γεγονός, πάντως, ότι στο παιδί χορηγούνταν πολλά σκευάσματα τους τελευταίους μήνες περιπλέκει την κατάσταση και δεν είναι διόλου απλό να διαχωριστούν ποιες ουσίες δόθηκαν από νοσηλευτές και ποιες όχι ή και ποιες ουσίες μπορεί να σχηματίσθηκαν στον οργανισμό από αλληλεπιδράσεις σκευασμάτων. Επίσης η κατηγορουμένη και οι εξ αίματος συγγενείς της ρίχνουν σκιές υποψίας και στον σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη ή και σε άλλα άτομα, καθώς υποστηρίζουν ότι “αν δόθηκαν ουσίες, γιατί κατηγορείται η μάνα και όχι ο πατέρας ή κάποιος άλλος”.

Το κατηγορητήριο ουσιαστικά στηρίζεται στο ότι η κεταμίνη φέρεται να χορηγήθηκε λίγη πριν από το θάνατο του παιδιού και σε εκείνο το χρονικό διάστημα, η μητέρα ήταν μόνη με το παιδί στο νοσοκομείο. Η μητέρα έχει ξαναπεί πάντως ότι «αν με πιάσουν, θα τον πάρω κι αυτόν μαζί μου» για τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη. Είναι αμφίβολο αν θα σταθούν πάντως οι καταγγελίες που απειλεί ότι θα κάνει, γιατί είναι γνωστό πλέον ότι είναι διαταραγμένη και ότι είχε ένα παράλογο πάθος με τον σύζυγό της, που την οδηγούσε στα άκρα, και ότι εκείνος ήθελε από χρόνια να χωρίσουν.

Τί ισχυρίζεται ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Ο συνήγορός της κ. Όθωνας Παπαδόπουλος την ανέλαβε, μετά την άρνηση άλλων δικηγόρων (μαζί με εκείνον που διορίσθηκε από την πολιτεία) καθώς κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα στην υπεράσπιση. Η 33χρονη, όπως είπε ο συνήγορός της, αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται και «θεωρεί ότι είναι μόνη της στον αγώνα που κάνει για να βρει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα. Η κουβέντα της ήταν αυτή ακριβώς “παλεύω μόνη μου”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Εξακολουθεί να αρνείται την ενοχή της και δεν δέχεται την κατηγορία που της αποδίδεται. Υπάρχουν πράγματα που είναι υπό διερεύνηση. Η μία πιθανότητα που δίνει είναι να υπάρχουν άλλα άτομα εμπλεκόμενα. Η άλλη πιθανότητα είναι να έχουν γίνει λάθος χειρισμοί είτε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού είτε και μετά το επίδικο συμβάν. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, αλλά κάνει λόγο για “κάτι που είναι μπροστά μας και δεν το έχουμε δει ακόμα”».

Αναφορικά με την ψυχολογική κατάσταση της 33χρονης ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή. Θεωρεί ότι σαν μάνα που έχει χάσει το παιδί της θα έπρεπε να δέχεται τη συμπαράσταση και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος της». Εν τω μεταξύ ορισμένοι θεωρούν ύποπτο το γεγονός ότι η μητέρα έβαλε στο φέρετρο του παιδιού για συντροφιά το τάμπλετ που είχε η μικρή και πιστεύουν ότι η συσκευή φέρει ίσως ενοχοποιητικά στοιχεία και η μητέρα ήθελε να ταφούν για πάντα.

Εν τω μεταξύ ένας άνδρας που εργάζεται ως σωματοφύλακας καταγγέλλει στον ΑΝΤ1 (χωρίς όμως ακόμη να έχει καταθέσει επισήμως στις αρχές) ότι όταν ο Μανώλης Δασκαλάκης τσακώθηκε με την γυναίκα του για πολλοστή φορά και έφυγε από την Πάτρα για να βρει δουλειά στην Αθήνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου του είπε αν μπορεί ο ίδιος ή αν ξέρει κάποιον άλλον «να χτυπήσει τον Δασκαλάκη και να τον κυνηγήσει, για να μη μπορεί να βρει δουλειά στην Αθήνα και να αναγκαστεί να γυρίσει στην Πάτρα». Ο σωματοφύλακας της είπε ότι δεν ξέρει άτομο για τέτοια δουλειά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι