ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι λέει η 45χρονη που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τι λέει η 45χρονη που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος ” έχει στοιχεία της δικογραφίας για τη σαρανταπεντάχρονη διοικητική υπάλληλο που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας τον περασμένο Αύγουστο και όπως προκύπτει από την απολογία της, παραδέχεται τα πάντα και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Πώποτα- Άριας Καλύβα, η υπάλληλος αναφέρει, ότι εν αγνοία του συζύγου της, εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά για τη δεύτερη δόση για τα παιδιά της –είχαν ήδη κάνει την πρώτη. «Του το απόκρυψα, γιατί φοβόμουν τις παρενέργειες και δεν ήθελα να πάρουν την δεύτερη δόση», αναφέρει η κατηγορουμένη. Όπως εξηγεί, την κλόνισε πολύ το γεγονός ότι ενώ έχασε πρόσφατα τη μητέρα της από κακοήθεια, κοντεύει τώρα να χάσει και τον πατέρα της που έμεινε κατάκοιτος, γεγονός που η ίδια απέδωσε στο εμβόλιο.

Όπως είπε όλα αυτά ξεκίνησαν από την παρόρμησή της να βοηθήσει τα πέντε αδέλφια της, τα οποία ήταν φανατικά εναντίον του εμβολίου και η ίδια δεν ήθελε να βρεθούν άνεργοι ή να έχουν προβλήματα. Από τα αδέλφια της, όμως, ο κύκλος άνοιξε και εξέδωσε τελικά, όπως είπε, βεβαιώσεις για άλλα 28 άτομα «χωρίς κανένα όφελος, μόνον για να τους βοηθήσω».

«Τα έκανα όλα διαπνεόμενη από έντονα αισθήματα αλληλεγγύης και φιλαλληλίας για τους συνανθρώπους μας», αναφέρει. «Τρανή απόδειξη των κινήτρων μου αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και τα δύο μου παιδιά, αν και έκαναν κανονικά την πρώτη δόση του εμβολίου, με επιμονή πάντοτε του συζύγου μου, ο οποίος εμβολιάστηκε κανονικά, εν συνεχεία, χωρίς να γνωρίζει τίποτα από αυτά που έχω κάνει, παραπλάνησα και τον ίδιο για τα παιδιά μας, μη διενεργώντας την δεύτερη δόση και εμφανίζοντας αυτήν ψευδώς ότι την έκαναν».

Πρόβλημα υγείας

Η 45χρονη αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας εδώ και λίγους μήνες. ενώ επιπλέον έχασε από το ίδιο νόσημα την μητέρα της τον περασμένο Απρίλιο. Όπως λέει η ίδια είχε εμβολιασθεί κανονικά πάντως, για να μπορεί να φροντίζει την ανοσοκατεσταλμένη μητέρα της μέχρι τέλους.

«Όμως ένα γεγονός που πραγματικά με προβλημάτισε για την εγκυρότητα και αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν και η πρόσφατη επιδείνωση της υγείας του πατέρα μου, ο οποίος νοσηλεύεται σε δομή και οποίος μάλιστα εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού, πλην όμως η υγεία του, αντί να βαίνει προς το καλύτερο, χειροτέρευσε και έχει μείνει κατάκοιτος», αναφέρει, τονίζοντας ότι ζητεί να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειάς της, για να αποδειχθεί ότι δεν είχε κανένα οικονομικό όφελος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι