ΣΧΕΣΕΙΣ

Εννέα σημάδια στα μηνύματά του που λένε πολλά για τη σχέση σας

Εννέα σημάδια στα μηνύματά του που λένε πολλά για τη σχέση σας

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το γραπτό μήνυμα έχει γίνει η κύρια μέθοδος επικοινωνίας πολλών ανθρώπων – ειδικά όταν πρόκειται για τις ερωτικές σχέσεις. Αλλά, πολλά μπορούν να χαθούν στη μετάφραση πέρα ​​από το κείμενο.

Μπορεί να μπερδευτείτε, να παρερμηνεύσετε πράγματα ή ακόμα και να χάσετε κάποια προειδοποιητικά σημάδια στα μηνύματα του συντρόφου σας. Για να σας βοηθήσουμε να αναγνωρίσετε τα σημάδια του προβλήματος, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι πρέπει να προσέξετε με τα κείμενα του συντρόφου σας. Αυτές οι συνήθειες στην ανταλλαγή μηνυμάτων θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στον… παράδεισο.

Δεδομένου ότι τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει ένας βασικός τρόπος επικοινωνίας σε πολλές σχέσεις, ο αντίκτυπός του σε ένα ζευγάρι δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Βλέποντάς το θετικά, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων παρέχει στα ζευγάρια έναν «βολικό τρόπο να παραμένουν συνδεδεμένα όλη την ημέρα, να μοιράζονται μικρές στιγμές και να εκφράζουν στοργή», σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

«Τα γρήγορα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης μπορούν να ενισχύσουν τους δεσμούς και να παρέχουν σιγουριά», σημειώνουν. Ωστόσο, στην αρνητική πλευρά, «τα γραπτά μηνύματα μπορεί επίσης να αποκαλύψουν βαθύτερες ανησυχίες για μια σχέση». «Για παράδειγμα, η συχνότητα, ο τόνος και το περιεχόμενο των μηνυμάτων μπορεί να τονίσει ζητήματα όπως τα στυλ επικοινωνίας, η συναισθηματική διαθεσιμότητα και τα μοτίβα επίλυσης συγκρούσεων», εξηγούν οι ειδικοί. «Και εύκολα μπορεί να προκύψουν παρερμηνείες λόγω της έλλειψης μη λεκτικών ενδείξεων, οδηγώντας σε παρεξηγήσεις και περιττές συγκρούσεις».

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, εδώ είναι αυτά τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε.

1. Οι απαντήσεις του είναι ασαφείς

Όταν πρόκειται για ανάγνωση μεταξύ των γραμμών των κειμένων τού συντρόφου σας, μία από τις πιο κοινές ενδείξεις είναι οι ασαφείς απαντήσεις. Αν ο σύντροφός σας στέλνει συχνά σύντομα, ασαφή μηνύματα, μπορεί να σημαίνει αδιαφορία ή αποφυγή. Μπορεί να στέλνουν μηνύματα με αυτόν τον τρόπο για να κρατήσουν αποστάσεις ή να κρύψουν κάτι.

Εάν τα ασαφή κείμενα του συντρόφου σας συνοδεύονται συχνά από μη δεσμευτικές απαντήσεις όπως “ίσως”, “θα δούμε” ή “δεν ξέρω”, τότε αυτό είναι ακόμη πιο ανησυχητικό. Απαντήσεις όπως αυτές μπορεί να υποδηλώνουν απροθυμία να κάνετε σχέδια ή να δεσμευτεί στη σχέση ή μπορεί να αντικατοπτρίζει αμφιθυμία ή έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα συναισθήματα και τις προθέσεις του.

2. Χρησιμοποιεί υπερβολικά emoji ή GIF

Εάν τα κείμενα του συντρόφου σας περιλαμβάνουν συχνά γραφικά αντί για πραγματικές λέξεις, αυτό μπορεί επίσης να είναι ανησυχητικό. Ενώ τα emoji και τα GIF μπορούν να ενισχύσουν την επικοινωνία, η υπερβολική εξάρτηση από αυτά αντί για λέξεις με νόημα μπορεί να υποδηλώνει αποφυγή αυθεντικής συνομιλίας. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει μια απροθυμία να εμπλακούμε με έναν βαθύτερο, πιο προσωπικό τρόπο.

Η εξάρτηση του συντρόφου σας από τα emoji μπορεί να σας οδηγήσει στο να αισθάνεστε αποκομμένοι μεταξύ σας, αυξάνοντας τις πιθανότητες “διάσπασης” της σχέσης. Οι άνθρωποι βασίζονται όλο και περισσότερο στα emoji αντί να καταβάλλουν την προσπάθεια να επικοινωνούν με λέξεις. Το αποτέλεσμα είναι μια τάση προς λιγότερο ουσιαστικές συνομιλίες, καθώς τα emoji δεν έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν σύνθετα συναισθήματα και αποχρώσεις που συνοδεύουν τη λεκτική επικοινωνία.

3. Βασίζεται σε ορισμένα emoji πολύ συχνά

Ένα από τα emoji είναι φαινομενικά καλοπροαίρετο: τα μπράβο. Σε γενικές γραμμές, αυτό το emoji υποδεικνύει ότι κάτι “ακούγεται καλό” και η περιστασιακή χρήση είναι μια χαρά. Αλλά αν ο σύντροφός σας βασίζεται σε αυτό το emoji, θα μπορούσε να είναι σημάδι αδιαφορίας.

Ο σύντροφός σας μπορεί να στείλει ένα μπράβο επειδή δεν νοιάζεται: «Αυτό το emoji χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να τερματίσει τη συζήτηση επειδή έτσι απαλλάσσει από περαιτέρω συζήτηση με το άλλο άτομο», εξηγούν οι ψυχολόγοι. Ένα emoji με τον αντίχειρα ανασηκωμένο μπορεί να είναι ένας γρήγορος τρόπος για να υποδείξετε ότι συμφωνείτε με αυτά που έχει πει ο σύντροφός σας, αλλά αν οι συνομιλίες σας γίνονται μια σειρά από τέτοιες απαντήσεις, μπορεί να είναι σημάδι ότι ο σύντροφός σας δεν έχει πραγματικά αφοσιωθεί σε αυτό που λέτε.

4. Κάνει συνεχώς check in

Ο σύντροφός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κείμενά του για να σας παρακολουθεί υπερβολικά ή να σας ελέγχει επίσης—κάτι που πρέπει να προσέξετε ως άλλη μία προειδοποίηση. Αν ο σύντροφός σας ελέγχει συχνά το πού βρίσκεστε ή απαιτεί συνεχείς ενημερώσεις, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ανασφάλεια ή δυσπιστία. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι ελεγκτική και ασφυκτική, οδηγώντας σε μια ανθυγιεινή δυναμική σχέσης.

5. Οι οι απαντήσεις του συχνά καθυστερούν

Από την άλλη, το να έχεις έναν σύντροφο που στέλνει λιγότερα μηνύματα δεν είναι πάντα καλό. Οι μόνιμα καθυστερημένες απαντήσεις μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη ενθουσιασμού ή σεβασμού για τον χρόνο και τα συναισθήματά σας. Μπορεί να υποδηλώνει ότι ο σύντροφός σας δεν δίνει προτεραιότητα στο να παραμείνει συνδεδεμένος μαζί σας, κάτι που μπορεί να αποδυναμώσει τον δεσμό εμπιστοσύνης και επικοινωνίας της σχέσης.

6. Τα μηνύματα του έχουν επιβραδυνθεί

Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τυχόν ξαφνικές αλλαγές στη συχνότητα αποστολής μηνυμάτων. Μια αισθητή πτώση στο πόσο συχνά στέλνει μηνύματα μπορεί να σηματοδοτεί συναισθηματική αποστασιοποίηση ή ένα εξασθενημένο ενδιαφέρον. Μία ξαφνική επιβράδυνση στο πόσο πολύ σας στέλνει μηνύματα ο σύντροφός σας μπορεί να σημαίνει ότι δίνει προτεραιότητα σε άλλες πτυχές της ζωής του από την επικοινωνία μαζί σας.

7. Τα μηνύματα ξαφνικά αλλάζουν στυλ

Αλλά μην δίνετε προσοχή μόνο σε ξαφνικές αλλαγές στη συχνότητα αποστολής μηνυμάτων. Είναι επίσης ένα προειδοποιητικό σημάδι εάν το στυλ των γραπτών μηνυμάτων του αλλάξει ξαφνικά. Για παράδειγμα, τα κείμενά του μπορεί να αρχίσουν να γίνονται υπερβολικά επίσημα από το πουθενά.

«Οι ξαφνικές αλλαγές στην επικοινωνία μπορούν να σηματοδοτήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά», λένε οι ειδικοί. Μπορεί να υποδηλώνει ότι αποσπάται η προσοχή του ή ο σύντροφός σας, χάνει το ενδιαφέρον του ή αντιμετωπίζει εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ικανότητά του να αλληλεπιδρά μαζί σας όπως πριν.

8. Τα κείμενά του είναι συνήθως αρνητικά ή επικριτικά

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσετε τον τόνο κάποιου πάνω από το κείμενο. Αλλά συνήθως γνωρίζετε πότε ένα άτομο είναι συχνά αρνητικό ή επικριτικό στα κείμενά του, συχνά επισημαίνοντας τα ελαττώματά σας ή παραπονιέται για ασήμαντα θέματα. Ένας σταθερά αρνητικός τόνος μπορεί να είναι σημάδι υποκείμενης δυσαρέσκειας ή απαξίας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ένα τοξικό μοτίβο επικοινωνίας όπου η αρνητικότητα επισκιάζει τις θετικές αλληλεπιδράσεις, διαβρώνοντας τη σχέση με την πάροδο του χρόνου.

9. Τείνει να ξεκινά τσακωμό μέσα από μηνύματα

Ένας σύντροφος που θέλει να συμμετάσχει σε υγιή επικοινωνία δεν ενδιαφέρεται να ξεκινά καυγάδες μέσα από μηνύματα. Έτσι, αν οι διαφωνίες κλιμακώνονται συχνά μέσω των κειμένων του συντρόφου σας, αυτό είναι επίσης κακό σημάδι.

Οι διαφωνίες μέσω γραπτών μηνυμάτων μπορεί να υποδεικνύουν βαθύτερα ζητήματα στη σχέση. Συζητήστε σημαντικά θέματα πρόσωπο με πρόσωπο για να αποφύγετε την κακή επικοινωνία και να ενισχύσετε τη σύνδεσή σας.

 


 

Σε συνεργασία με το womanidol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx