ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι συνέβη με τα εγκεφαλικά 37χρονης κατόπιν εμβολιασμού

Τι συνέβη με τα εγκεφαλικά 37χρονης κατόπιν εμβολιασμού

Ο σύζυγος της 37χρονης γυναίκας που πέθανε δύο μήνες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca σκέφτεται να κινήσει νομικές διαδικασίες θεωρώντας ότι ο θάνατός της οφείλεται ή στο εμβόλιο που έκανε ή σε αμέλεια των θεραπόντων γιατρών, καθώς τα συμπτώματα εμφανίστηκαν 19 μέρες μετά τον εμβολιασμό και οι γιατροί απέδιδαν τα προβλήματα σε υψηλή χοληστερίνη.

Συγκεκριμένα η 37χρονη και μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 2 και 7 ετών, ζούσε σε κωμόπολη της Φθιώτιδας και έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 28 Απριλίου του 2021. Περίπου είκοσι μέρες μετά παρουσίασε έντονα συμπτώματα εγκεφαλικού (δεν μπορούσε να μιλήσει καλά και παρέλυσε η μία πλευρά της). Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Λαμίας διέγνωσαν παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο ή ήπιο εγκεφαλικό. Η 37χρονη έκανε και μαγνητική, Triplex και άλλες εξετάσεις ιδιωτικά και αυτές έδειξαν ότι είχε περάσει τέσσερα μικρά εγκεφαλικά και ότι υπήρχε στένωση στην καρωτίδα.

Τότε οι γιατροί στο νοσοκομείο της Λαμίας της συνέστησαν να μεταβεί σε Αθηναϊκό νοσοκομείο για πληρέστερο έλεγχο. Η γυναίκα όντως νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσα για 5 ημέρες και οι γιατροί απέκλεισαν την εκδοχή των παρενεργειών του εμβολίου και τα απέδωσαν όλα στην υψηλή χοληστερίνη της. Της είπαν μάλιστα να μη φοβάται και να κάνει και την δεύτερη δόση του AstraZeneca –που όμως δεν είχε έλθει  ακόμη η ημερομηνία για την χορήγησή της.

Της συνέστησαν να παίρνει αντιπηκτικά για να μην προκαλούνται θρόμβοι και ίσως φάρμακα για τη χοληστερίνη. Ο σύζυγός της όμως επέμεινε ότι η γυναίκα του δεν είχε ποτέ στη ζωή της πρόβλημα χοληστερίνης και δεν έλαβε τις εξετάσεις που ζήτησε να έχει (ζήτησε τις εξετάσεις αίματος της συζύγου του από την αρχική εισαγωγή της για να συγκριθούν με την τελευταία).

Αφού από το Αθηναϊκό νοσοκομείο της έδωσαν εξιτήριο χωρίς όμως να έχουν υποχωρήσει όλα τα συμπτώματα, το ζευγάρι αποφάσισε να επιστρέψει στη Φθιώτιδα, και ήταν πλέον τέλη Ιουνίου. Εκεί τα χέρια της 37χρονης άρχισαν να πρήζονται και να μελανιάζουν. Τόσο στο Κέντρο Υγείας αλλά και στο νοσοκομείο Λαμίας οι γιατροί είπαν «αυτά προκαλούνται από τα αντιπηκτικά» και την καθησύχασαν.  Η νέα γυναίκα όμως άρχισε να έχει και έντονους πονοκεφάλους, ζαλάδες και εμετούς.

Πρόκληση θρόμβων

Τότε πλέον της έκαναν εισαγωγή, διαγνώσθηκε σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο και οι γιατροί αποφάσισαν να την χειρουργήσουν αμέσως, όμως πλέον η βλάβη ήταν ανήκεστη. Την διασωλήνωσαν στην ΜΕΘ και λίγες ώρες αργότερα, πέθανε. Ο σύζυγός της αναρωτιέται κατά πόσον διερευνήθηκε όντως αν όσα υπέστη η γυναίκα του ήταν παρενέργειες του εμβολίου, αλλά και αν –ανεξαρτήτως του εμβολίου– η ορθότερη ιατρική αντιμετώπιση θα της έσωζε την ζωή και δεν θα άφηνε τα δύο παιδιά της ορφανά.

Η πρόκληση θρόμβων σε συνδυασμό με αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελούν ένα σύνδρομο που σπανίως προκαλείται από το AstraZeneca. Μπορεί όλα όσα υπέστη η άτυχη μητέρα να οφείλονται και σε άλλα αίτια. Στην περίπτωση του συνδρόμου πάντως δεν χορηγούνται τυχαία αντιπηκτικά αλλά πολύ ειδική αγωγή, καθώς από την μια ο οργανισμός δημιουργεί θρόμβους, όμως από την άλλη εκδηλώνεται και το αντίθετο, δηλαδή αιμορραγία από τα αγγεία του εγκεφάλου. To σύνδρομο θεωρείται ότι μπορεί να παρουσιασθεί δύο έως και 30 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι