ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι υποστηρίζει ο εφοπλιστής που εμπλέκεται στους φόνους της Ζακύνθου

Τι υποστηρίζει ο εφοπλιστής που εμπλέκεται στους φόνους της Ζακύνθου

Παραδόθηκε ο ηλικίας 42 ετών εφοπλιστής, που κατηγορείται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, στην υπόθεση των φόνων της Ζακύνθου. Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του εδώ και 15 μέρες και αναζητείτο στο Ψυχικό και στο Μονακό (με σήμα στην Ιντερπόλ), καθώς ενεπλέκετο στην δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη.

Επίσης κατηγορείται για συνέργεια και στην τότε απόπειρα δολοφονίας του ίδιου του Κορφιάτη. Υπενθυμίζεται ότι το “συμβόλαιο θανάτου” εις βάρος του Κορφιάτη τελικά υλοποιήθηκε ένα χρόνο μετά, όταν τον γάζωσαν με καλάσνικοφ μέρα μεσημέρι, στην πόλη της Ζακύνθου. Ο εφοπλιστής εμπλέκεται επειδή είχε παραχωρήσει σε έναν από τους φερόμενους ως δολοφόνους αυτοκίνητά του, αλλά και το φουσκωτό σκάφος αξίας 50.000 ευρώ με το οποίο οι δυο δράστες πήγαν στο νησί για να σκοτώσουν το ζεύγος Κορφιάτη και εν συνεχεία διέφυγαν με αυτό προς την Ηλεία.

Ελέγχεται και για ανακολουθίες στις καταθέσεις του, καθώς είπε ότι ο ίδιος είχε πάει το σκάφος στη Ζάκυνθο για το πουλήσει σε έναν 45χρονο, όμως από το κινητό του προκύπτει ότι εκείνη την ημέρα κινείτο στην περιοχή του Ψυχικού. Επίσης ο 45χρονος στον οποίο είπε ότι θα πουλούσε το σκάφος, συνελήφθη για υπόθεση ναρκωτικών και σύμφωνα με την αστυνομία δεν είχε καμία δυνατότητα να αγοράσει το σκάφος.

Ο εφοπλιστής είπε ότι βρήκε τον 45χρονο αγοραστή μέσω αγγελίας, όμως αυτός αποδείχθηκε γνώριμος των δραστών της δολοφονίας Κορφιάτη. Ένας εκ των δραστών ήταν σωματοφύλακας του εφοπλιστή αλλά και συνεταίρος του σε αγνώστου αντικειμένου εταιρεία που είχαν συστήσει από κοινού στην Αθήνα.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Εν τω μεταξύ ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε τον εφοπλιστή εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο ζητά να μη γίνεται καμία αναφορά στο όνομα του πελάτη του. «Στο δικηγορικό μας γραφείο εδόθη εντολή από τον κ. Μ.Λ. γόνο παγκοσμίως γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε όλα τα ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν το ονοματεπώνυμό του. Ο Μ.Λ. ουδεμία σχέση έχει μ’ αυτήν την υπόθεση και δεν γνωρίζει κανέναν εμπλεκόμενο, εκτός ενός υπαλλήλου του. Θα στραφούμε ποινικά και εναντίον οιουδήποτε αστυνομικού, ανεξαρτήτως βαθμού, ο οποίος τόλμησε με τόση επιπολαιότητα να συσχετίσει την προσωπικότητα του κ. Μ.Λ. μ’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα».

Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του Κορφιάτη και στην απόπειρα εναντίον του ίδιου του Κορφιάτη εμφανίζεται υπαστυνόμος, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για οργάνωση ληστείας και μισούσε τον Κορφιάτη επειδή η δική του κατάθεση τον είχε “κάψει” στο δικαστήριο. Μέχρι τότε ο αστυνομικός ήταν διοικητής ασφαλείας στο τμήμα της Ζακύνθου που… ερευνούσε την ληστεία. Ως αυτουργοί φέρονται ο σωματοφύλακας του εφοπλιστή και ένα άτομο που είχε επίσης λόγο να μισεί το θύμα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία περίπου εβδομάδα παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ η 27χρονη που φέρεται να ήταν “τσιλιαδόρος” στη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Κορφιάτη πριν από έναν χρόνο στη Ζάκυνθο. Η γυναίκα, σύντροφος ενός εκ των δύο αυτουργών, παρακολουθούσε τα θύματα ώστε οι δράστες να τα “πετύχουν” σε μη πολυσύχναστο σημείο. Δέκα άτομα είναι κατηγορούμενα για αυτή την υπόθεση και τα τέσσερα έχουν ήδη προφυλακισθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι