Τί ζητάνε οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ
11/02/2025![Τί ζητάνε οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, Ηλίας Βαγγέλης](https://slpress.gr/wp-content/uploads/2025/02/ASEP_Sygkentrwsi-e1739265428176-825x645.jpg)
Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Επιτυχόντων Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αρκετές δεκάδες μέλη του Συλλόγου, τα οποία ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα προκειμένου να διεκδικήσουν το διορισμό τους.
Το βασικό μήνυμα των συγκεντρωμένων ήταν πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από το δικαίωμά τους για άμεσο διορισμό, καθώς θεωρούν ότι αυτό αποτελεί θέμα αξιοκρατίας και δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των μελών του Συλλόγου Επιτυχόντων Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη.
Η κα Φιλομήλα Σουλέ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, δήλωσε στο SLpress: «Όλοι οι επιτυχόντες πρέπει να διοριστούν, καθώς έτσι επικροτείται η αξιοκρατία. Είναι το πιο δίκαιο να στελεχωθεί η δημόσια διοίκηση από ανθρώπους που έχουν περάσει αξιοκρατικά. Κάποιοι αφιέρωσαν σημαντικό χρόνο και χρήματα ώστε να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις και να επιτύχουν στον πρώτο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό που έλαβε χώρα το 2022 για το ευρύτερο Δημόσιο.»
Στην ερώτηση που της θέσαμε για το εάν υπήρξε ξεκάθαρη απάντηση από το Υπουργείο σχετικά με το εάν θα διοριστούν όλοι οι επιτυχόντες, η κα Σουλέ απάντησε: «Όχι, δεν έχει υπάρξει. Και όπως δείχνουν τα νούμερα με τα δεδομένα που έχουμε, περίπου πέντε χιλιάδες επιτυχόντες της κατηγορίας ΠΕ θα μείνουν εκτός. Για τους ΤΕ, αυτός ο αριθμός είναι μικρότερος, αλλά και πάλι δεν το γνωρίζουμε με σιγουριά».
Τα επόμενα βήματα του Συλλόγου
Αναφορικά με το πώς σκοπεύει να κινηθεί ο Σύλλογος το επόμενο διάστημα, η κα Σουλέ ανέφερε: «Ζητάμε να εφαρμοστεί επιτηρίδα για όλους τους επιτυχόντες. Μέχρι να διοριστεί και ο τελευταίος, να μην γίνει άλλος διαγωνισμός».
«Ειδικά για τις κλαδοειδικότητες που υπάρχουν επιτυχόντες (όπως της Διεκπεραίωσης), οι ανάγκες του Δημοσίου είναι ήδη πολύ μεγάλες, όπως μας έχουν τονίσει όλοι οι Σύλλογοι και οι Φορείς με τους οποίους έχουμε συναντηθεί. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ορθό για τη Δημόσια Διοίκηση από το να μην ξοδέψει επιπλέον χρήματα όταν υπάρχει ήδη μια δεξαμενή με πτυχιούχους επιτυχόντες. Μπορούν απλά να προσλάβουν αυτόν τον κόσμο και να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Δημόσια Διοίκηση».
Ο Σύλλογος Επιτυχόντων Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022 καλεί όλους τους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες να στηρίξουν τον αγώνα για τον διορισμό όλων των επιτυχόντων, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις.