ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ενοχή και των “12” για τη δολοφονία του Άλκη πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή και των "12" για τη δολοφονία του Άλκη πρότεινε η εισαγγελέας,
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, προτείνει η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας την μαραθώνια αγόρευσή της που κράτησε τρεις ημέρες.

Η Κυριακή Κλιάμπα τόνισε ότι τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα και πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι εννέα για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι δύο για συνέργεια στις πράξεις αυτές και ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος θεωρείται ενορχηστρωτής της δολοφονικής επίθεσης, να κριθεί ένοχος ως ηθικός αυτουργός στις παραπάνω πράξεις.

«Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν. Δεν “γιουχαρεις” και δεν τραμπουκίζεις ανελέητα χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, όταν το αίμα πλημμυρίζει και το θύμα σπαράζει. Με καραμπίτ, δρεπάνια, μαχαίρια και στυλιάρια ορμάς σαν θηρίο και ξέρεις τι προκαλείς. Όταν χτυπάς ένα άτομο που βρίσκεται στο έδαφος και εσύ συνεχίζεις, ένα μόνο πράγμα επιζητάς, να τον αποτελειώσεις. Οι κατηγορούμενοι δεν έδρασαν τυχαία εκείνο το βράδυ. Ήξεραν που στόχευαν και τι ήθελαν να προκαλέσουν», τόνισε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας περιέγραψε την φρίκη που έζησαν ο Άλκης και οι τέσσερις φίλοι του, οι οποίοι γλίτωσαν από τη μανία των δραστών: «Ο πρώτος κατηγορούμενος είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, είναι το πρόσωπο που βρίσκεται τις περισσότερες ώρες τις ημέρας στον σύνδεσμο, είναι αυτός που τον ανοίγει και επισκέπτεται τον χώρο σε καθημερινή και μόνιμη βάση, ενώ χαίρει εκτίμησης και σεβασμού. Αρκεί μια λέξη και οι οργανωμένοι θα τον ακολουθήσουν πίστα, είναι το πρόσωπο που έχει διασυνδέσεις», τόνισε, δείχνοντας ξανά ως αρχηγό και ιθύνων νου της δολοφονικής επίθεσης τον 24χρονο.

Οργανωμένο σχέδιο η επίθεση

«Ο πρώτος κατηγορούμενος γνώριζε απόλυτα τι έκανε, είχε σκεφτεί κάθε λεπτομέρεια και λειτούργησε σαν εκτελεστής. Όλοι τους ήταν αποφασισμένοι και αμετανόητοι, τους είχε κυριεύσει η εκδίκηση», επεσήμανε. «Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ο αιφνιδιασμός, η περικυκλωση και η επίθεση, ενώ μετά από νόημα του αρχηγού, ακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο με τη σύμπραξη, με σκοπό να αποτελειώσουν τον αποδυναναμομενο εχθρό», είπε η κ. Κλιάμπα. Η επίθεση άρχισε μόλις οι κατηγορούμενοι έλαβαν απάντηση από τα θύματα σχετικά με την ομάδα που υποστηρίζουν. «Τότε άναψε το πράσινο φως και ξεκίνησε η επίθεση. Επικρατεί ένα χάος, επιτέθηκαν βουβά, ψυχρά και ανελέητα με σαφή ανθρωποκτόνο δόλο. Σε πρώτο χρόνο ο καθένας έπρεπε να αναλάβει από έναν. Το σύνθημα του αρχηγού, μόλις δει του χάος, θα δώσει σύνθημα και στους άλλους τέσσερις. Η πρώτη ομάδα πρέπει να καταφέρει να τους υποτάξει ώστε να έρθουν οι άλλοι τέσσερις και να αποτελειώσουν τα θύματά τους».

Η εισαγγελέας Κλιάμπα υπογράμμισε, ακόμη, πως οι κατηγορούμενοι σημάδευαν με τα όπλα τους, το δρεπάνι και τα μαχαίρια, σε συγκεκριμένα σημεία όπως η μηριαία αρτηρία, θέλοντας να σκοτώσουν τα θύματά τους και όχι να τους προκαλέσουν σωματικές βλάβες. «Το δρεπάνι ξεκοιλιάζει, ήθελε να πλήξει συγκεκριμένο σημείο, σημαδεύοντας χαμηλά, ήξερε πως αν τον πετύχει μπορεί να τον τελειώσει και να έχουμε την πρώτη επιτυχία. Νιώθει ανίκητος και άτρωτος, με το εντυπωσιακό του όπλο και τη συνδρομή των φίλων του», είπε για τον κατηγορούμενο με το δρεπάνι.

  Καταστροφές κι απόγνωση σε Θεσσαλία και Εύβοια αφήνει πίσω του ο Elias

«Οι κατηγορούμενοι εναλλάσσονται στο δευτερόλεπτο, χτυπούσαν με μανία μια τον έναν μια τον άλλον. Σημάδευαν τον Άλκη στο ίδιο ευαίσθητο σημείο και έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες τελικά τα κατάφεραν, τον χτυπούν με μαχαίρι στην μηριαία αρτηρία και συνεχίζουν να τον χτυπούν με αρρωστημένο μίσος και τον αποτελειώνουν».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι