ΘΕΜΑ

Το άδοξο τέλος του ισχυρού άνδρα του CNN για μια “ροζ” σχέση

Το άδοξο τέλος του ισχυρού άνδρα του CNN για μια “ροζ” σχέση

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του CNN Worldwide Τζεφ Ζάκερ, θεωρείτο ο άνθρωπος που αναμόρφωσε το εμβληματικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι μετοχές του βρίσκονταν στα ύψη, ωσότου ανακοινώθηκε η παραίτησή του. Αυτή ήταν που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Κανένας δεν γνώριζε τι θα επακολουθούσε όταν έλαβε και διάβαζε το ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 11 το πρωί.

Το σοκ ήταν μεγάλο, ειδικά όταν έγινε γνωστό πως το όνομα του Ζάκερ προστέθηκε στη μακρά λίστα των παντοδύναμων ανδρών που εξοστρακίστηκαν εν μία νυκτί και η καριέρα τους τελείωσε. Τι και αν ήταν ο ίδιος που δύο μήνες νωρίτερα “έδειχνε” την πόρτα στο δημοσιογράφο Κρις Κουόμο. Ο δημοφιλής παρουσιαστής κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τον αδελφό του, τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, ο οποίος αντιμετώπισε καταγγελίες για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η εσωτερική έρευνα με επίκεντρο τον Κουόμο ήταν αυτή που οδήγησε στην αποκάλυψη της συναινετικής, αλλά κρυφής σχέσης του Ζάκερ με μία συνάδελφο. «Στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τη θητεία του Κρις Κουόμο στο CNN, ερωτήθηκα σχετικά με μια συναινετική σχέση με τη στενότερη συνάδελφό μου, με την οποία εργάζομαι εδώ και 20 χρόνια», έγραψε ο Ζάκερ στο υπόμνημα που έστειλε στους συναδέλφους του. «Παραδέχθηκα ότι αυτή η σχέση εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια. Όφειλα να την αποκαλύψω όταν ξεκίνησε, όμως δεν το έκανα. Έκανα λάθος. Επομένως, παραιτούμαι των καθηκόντων μου σήμερα».

Αν και δεν κατονόμασε την πρώην σύντροφό του, αυτή αποκαλύφθηκε. Είναι η διευθύντρια μάρκετινγκ του τηλεοπτικού δικτύου Άλισον Γκόλαστ. Παραμένει κανονικά στο πόστο της. Αποτελούσε κοινό μυστικό ότι ο Ζάκερ βρισκόταν ενόψει μίας μεγάλης προαγωγής. Το CNN διανύει μία μεταβατική περίοδο. Ενώνει δυνάμεις με άλλα δίκτυα και ετοιμάζεται για την live streaming υπηρεσία του.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αν και στηρίζουν το κίνημα του MeToo και τη διαχρονική κατάχρηση εξουσίας που αποκάλυψε, δεν συμφωνούν με το άδοξο τέλος του Ζάκερ. Υπενθυμίζουν ότι επρόκειτο για μία συναινετική σχέση, η οποία έλαβε χώρα πολλά χρόνια πριν. Επιπλέον, και οι δύο εμπλεκόμενοι σε αυτήν έχουν μόνο καλά λόγια να πουν ο ένας για τον άλλον. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τόσο θετικό και εξαγνιστικό, όπως το κίνημα, στα χέρια κάποιων μετατρέπεται σε αρένα. Εκεί χύνεται τυφλά αίμα. Δεν έχουν λείψει, άλλωστε, τα ισοπεδωτικά “λαϊκά δικαστήρια” και οι κρεμάλες.

Το έργο του Ζάκερ στο CNN

Το κρυφό ζευγάρι ξεκίνησε την ίδια περίοδο την καριέρα του στο NBC το 1998. Ανέβαιναν την ιεραρχία παράλληλα, ο καθένας στον τομέα του. Όταν ο Ζάκερ προσελήφθη από το CNN, ζήτησε να έχει μαζί του και τους στενότερους συνεργάτες του. Μία από αυτούς ήταν η Γκόλαστ, η οποία τον ακολούθησε στο νέο του εγχείρημα. Τότε ήταν το 2013, μία εποχή που το δίκτυο αντιμετώπιζε κάποιου είδους υπαρξιακή κρίση.

Ήταν αυτός που συνέβαλε να βγει από το τέλμα, φέρνοντας νέο αίμα, νέα ταλέντα και δημιουργώντας εκπομπές και πρόγραμμα που συνεχίζει να ξεχωρίζει ως σήμερα. Μετά την παραίτησή του, οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν δίκαιο διευθυντή που υιοθέτησε ένα πρακτικό και προσιτό στυλ διαχείρισης, εμπνέοντας τον σεβασμό των υφισταμένων του. Ήταν επίσης εκείνος που κλήθηκε να χειριστεί τις επίθέσεις που δέχθηκε ο σταθμός από την κυβέρνηση Τραμπ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι