Το αγωνιστικό περιστέρι που διέσχισε τον Ειρηνικό θα έχει κακό τέλος!

Το αγωνιστικό περιστέρι που διέσχισε τον Ειρηνικό θα έχει κακό τέλος!

Ένα αγωνιστικό περιστέρι που κατάφερε να διασχίσει τον Ειρηνικό και να φτάσει από τις ΗΠΑ στην Αυστραλία έχει προκαλέσει “πονοκέφαλο” στις αυστραλιανές αρχές, αφού θεωρείται υγειονομικός κίνδυνος. Ο Τζο, όπως ονόμασε το περιστέρι ο άνθρωπος που το βρήκε στον κήπο του στη Μελβούρνη, φαίνεται ότι προήλθε από αγώνα που διεξήχθηκε στο Όρεγκον των ΗΠΑ τον Οκτώβριο!

Το περιστέρι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών Μέσων Ενημέρωσης στην Αυστραλία –κι όχι μόνο– κι όπως έγινε γνωστό, κατάφερε να φτάσει στη χώρα τρυπώνοντας σε φορτηγό πλοίο και ταξιδεύοντας πάνω από 13.000 χιλιόμετρα. Τον ανακάλυψε ένας πολίτης, ονόματι Κέβιν Σέλιμπερντ, στον κήπο του, όπου συχνάζουν αρκετά περιστέρια. Διαπίστωσε ότι ήταν αδύναμος από την κούραση και ότι είχε στο πόδι του μια γαλάζια κορδέλα.

Ο Σέλιμπερντ προσπάθησε να αναζητήσει το νόμιμο ιδιοκτήτη του Τζο, του οποίου τα στοιχεία βρήκε μέσω της Αμερικανικής Ένωσης Αγωνιστικών Περιστεριών της Οκλαχόμα. Στο μεταξύ, το πουλί μένει ουσιαστικά στον κήπο του, αφού βρίσκει τροφή και νερό. Ωστόσο, έχει αναστατώσει τις αρμόδιες αρχές για τη διαχείριση της δημόσιας υγείας, οι οποίες ζήτησαν τον περιορισμό του πτηνού, γιατί φοβούνται για τυχόν ασθένειες που μπορούν να προσβάλουν τα γηγενή είδη της χώρας.

Λόγω του ότι είναι πολύ δύσκολο να το πιάσει κάποιος –το πλησιέστερο που φτάνουν είναι το μισό μέτρο– έχουν επιστρατεύσει επαγγελματίες κυνηγούς. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αγροτικής ανάπτυξης, ο Τζο «δεν επιτρέπεται να μείνει στην Αυστραλία γιατί μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη διατροφική ασφάλεια και τον πληθυσμό των άγριων πτηνών μας, καθώς και τη βιομηχανία πουλερικών».

Ο επικεφαλής της αυστραλιανής Ομοσπονδίας Περιστεριών Μπραντ Τέρνερ επιβεβαίωσε ότι οι ανησυχίες για εξωτικές ασθένειες που μπορεί να κουβαλά ο Τζο είναι βάσιμες και συμφωνεί με την επιλογή της ευθανασίας. «Μπορεί να μοιάζει σκληρό», αλλά αυτή είναι η πιο ασφαλής πολιτική, κατέληξε.

Από την άλλη μεριά, αντιδράσεις υπήρξαν από την οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, PETA, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στον Σέλιμπερντ για τη φροντίδα που προσφέρει στο πτηνό αλλά διευκρίνισε ότι οι αγώνες περιστεριών είναι μια «απάνθρωπη πρακτική που σκοτώνει εκατοντάδες και χιλιάδες πτηνά». Πολλά από αυτά, σύμφωνα με ανακοίνωση της PETA, πεθαίνουν ταξιδεύοντας ή σε καθεστώς καραντίνας, από την εξάντληση, την αφυδάτωση ή την ασιτία, ενώ επανατοποθετούνται σε αγώνες, αν επιβιώσουν. «Αν τα πτηνά δεν δείξουν καλές επιδόσεις και δεν επιλεχθούν για εκτροφή, οι εκτροφείς απλά τους σπάνε το λαιμό. Κάποιοι βγάζουν χρήματα από τον Τζο».

Παρόμοια υπόθεση, πάντως, είχε προκύψει το 2015, όταν η κυβέρνηση είχε επιδιώξει ευθανασία για δύο σκυλάκια Γιορκσάιρ τεριέ που είχε φέρει κρυφά στη χώρα ο χολυγουντιανός ηθοποιός Τζόνι Ντεπ και η τότε σύζυγός του, Άμπερ Χερντ. Είχε δοθεί διορία 50 ωρών ώστε να προλάβουν οι ηθοποιοί να τα ξαναβγάλουν από τη χώρα με πτήση τσάρτερ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx