Το MIT εφηύρε σούπερ μάσκα που σκοτώνει τον κορονοϊό

Ποιός δισεκατομμυριούχος ζητάει από τον Μπάιντεν να τον ταράξει στη φορολογία!, Βαγγέλης Γεωργίου

Επιστημονική ομάδα από το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο MIT ανακοίνωσε ότι βρήκε τον τρόπο να δημιουργήσει μία μάσκα προστασίας που όχι μόνο θα εμποδίζει τον κορονοϊό, αλλά και θα τον εξουδετερώνει. Η μάσκα έχει λεπτή ύφανση με χαλκό (στον οποίο ο κορονοϊός είναι γνωστό ότι έχει “δυσανεξία”) και ηλεκτρικό κύκλωμα που αυξάνει τη θερμοκρασία και εξοντώνει το ιικό φορτίο στους 90 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του MIT, επιστήμονες διαφόρων τμημάτων του πανεπιστημίου συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια μάσκα που παγιδεύει και εξουδετερώνει την επιβλαβή δράση του κορωνοϊού. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια ειδική πλέξη από χαλκό, δημιουργώντας ένα τρόπον τινά μεταλλικό φίλτρο, γύρω από το οποίο τοποθέτησαν πλέγμα από τρόπον τινά συνθετικό καουτσούκ.

Η μάσκα φέρει και μπαταρία ώστε να διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα και να αυξάνει τη θερμοκρασία για να “καίγεται” ο κορονοϊός. Παρότι όποιος την φοράει δεν αισθάνεται την αύξηση της θερμοκρασίας, δεν είναι και ιδιαίτερα εύχρηστη ώστε να αντικαταστήσει σε ευρύτατη χρήση τις λεπτές συνήθεις μάσκες. Εάν όντως αποδειχθεί αποτελεσματική, όμως, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

the heated mask

Η παγίδα που καλεί τον ιό

Η μάσκα δεν φιλτράρει τον ιό όπως κάνουν οι υπόλοιπες, αλλά, αντιθέτως, τον αφήνει να τρυπώσει σε αυτήν. Εκεί, ο ιός πέφτει στην παγίδα, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ηλεκτρικό φορτίο που διαρρέει την πλέξη και αυξάνει τη θερμότητα. Με αυτόν τον τρόπο εξουδετερώνονται όλα τα σωματίδια που φέρουν ιικό φορτίο.

Η έρευνα έδειξε ότι ο ιός εξουδετερώνεται στους 90 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της μάσκας, είναι ιδανική για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για χρήση σε χώρους όπου αναπόφευκτα δεν μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις ασφαλείας, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή ακόμα και σε επιχειρήσεις και εργοστάσια όπου οι εργαζόμενοι αναγκαστικά δουλεύουν για πολλές ώρες ο ένας δίπλα στον άλλον.

Η συγκεκριμένη μάσκα έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Είναι πολλαπλής χρήσης και δεν απαιτείται να υποβληθεί στη διαδικασία της αποστείρωσης. Σύντομα η ομάδα που εφηύρε τη μάσκα ελπίζει να πάρει άδεια κυκλοφορίας και παραγωγής, αν και το κόστος δεν θα είναι αμελητέο και οπωσδήποτε θα χρειαστεί και πιστοποίηση από ειδικούς ότι όντως εξοντώνει τον ιό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι