ΣΧΟΛΙΟ

Το Nitro επιστρέφει για να μας ξανα-“ξεβλαχέψει”!

Το Nitro επιστρέφει για να μας ξανα-"ξεβλαχέψει"!

Η Ελλάδα επιστρέφει σιγά-σιγά στην “κανονικότητα” της προ Covid εποχής και ετοιμάζεται να υποδεχτεί την επανέκδοση του Nitro, όπως προανήγγειλε ο εκδότης του Πέτρος Κωστόπουλος, ο άνθρωπος που (κατά δήλωση του) «ξεβλάχεψε την Ελλάδα» και που κατάφερε να περάσει Πρωτοχρονιά στο Ντουμπάϊ, εν μέσω lockdown! Η “βίβλος” του ελληνικού lifestyle θα είναι σύντομα και πάλι κοντά μας στα περίπτερα, αν και θα “ξεβλαχέβει” τους Έλληνες μόλις κάθε τρίμηνο.

Όπως δήλωσε ο εκδότης, το νέο Nitro θα κυκλοφορεί ανά τρίμηνο ως «coffee-table magazine, ως ένα περιοδικό υψηλής αισθητικής με ακριβό χαρτί» και «τέτοιο περιοδικό δεν μπορεί να βγαίνει κάθε μήνα», ειδικά με την σημερινή κατάσταση στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Κατάσταση που γνωρίζει από πρώτο χέρι ο ίδιος ο Κωστόπουλος με την πτώχευση της ΙΜΑΚΟ που άφησε απλήρωτους τους εργαζομένους του, αλλά όπως λέει και το λαϊκό άσμα «οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν με φιλιά»!

Η κουλτούρα του Nitro ήταν η αισθητική της προμνημονιακής-“εκσυγχρονιστικής” Ελλάδας, (αυτής που τρολλάρει σήμερα η πιτσιρικαρία με memes για το ¨ορθόδοξο” ΠΑΣΟΚ). Μιας κουλτούρας ακραίου καταναλωτισμού και υλισμού που μπορεί να περιγραφεί καλύτερα με την λαϊκή ρήση «ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι χάψει ο ..λος μας», πόσο μάλλον που το συγκεκριμένο ανατομικό σημείο είχε περίοπτη θέση στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών του Κωστόπουλου!

Υπάρχει κοινό…

Αυτή η κουλτούρα ήταν το κυρίαρχο trend την δεκαετία του ’90 και σχεδόν στα μέσα του 2000, μέχρι που ήρθε το σοκ της πτώχευσης και των μνημονίων, οπότε θέματα προσφιλή στο περιοδικό όπως «Στήθος, σιλικόνη ή φυσικό: οκτώ τρόποι για να καταλάβεις το “ζευγάρι” στο μπικίνι χωρίς να το πιάσεις», είναι λογικό να μην είχαν πια την ίδια πέραση.

Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί ποιος ο λόγος της επανέκδοσης ενός περιοδικού σαν το Nitro, την στιγμή που η νυχτερινή διασκέδαση είναι κλειστή λόγω πανδημίας, σε μία εποχή που τα lifestyle περιοδικά, όπως ο ίδιος ο εκδότης ομολογεί, «έχουν πεθάνει». Δεν ξέρουμε αν δούμε αφιερώματα του τύπου «πως να είσαι πρώτη μούρη στο κορονοπάρτι», αν και τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε!

Η απάντηση είναι απλή, υπάρχει κοινό. Υπάρχει κοινό που δεν χάνει επεισόδιο από το Survivor, το κοινό που μαζεύτηκε στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί παίχτες του σαν “εθνικούς ήρωες”, ένα κοινό απολιτικίκ, που ακόμα ζητά την χαμένη λάμψη ενός υλιστικού παραμυθιού, το οποίο στην πραγματικότητα έχει πάψει να υπάρχει. Ομολογουμένως αυτήν την “λάμψη” δεν υπάρχει καλύτερος να την δώσει από τον Πέτρο Κωστόπουλο…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι