ΣΧΟΛΙΟ

Τον πέθαναν τα Μίντια, αλλά ο Μάγγας τους την έφερε!

Τον πέθαναν τα Μίντια αλλά ο Μάγγας τους την έφερε! Κόμπρα

Ζει ο βασιλιάς του κλαρίνου; Φυσικά και ο πολυαγαπημένος Γιώργος Μάγγας, που έσπευσαν κάποιοι να τον… πεθάνουνε, ζει και βασιλεύει! Συνεχίζει να μαγεύει με το μοναδικό κλαρίνο του, “καίγοντας όλα τα χωριά, καίγοντας και την καρδιά”, όπως λέει ένα τραγούδι που έχει γραφτεί για τον ίδιο.

Επί περίπου δύο ώρες κυκλοφορούσε ως πρώτο θέμα η είδηση πως “πέθανε ο Γιώργος Μάγγας”. Ο βασιλιάς του κλαρίνου βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να διαβεβαιώνει τους αμέτρητους θαυμαστές του, που κυριολεκτικά από όλο τον κόσμο έπαιρναν τηλέφωνο σπίτι του για συλλυπητήρια, πως… ζει!

Ως γνωστόν, όλα ξεκίνησαν με την ανάρτηση στο Facebook του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα, της ψευδούς είδησης ότι “πέθανε ο Γιώργος Μάγγας”. Μία ψευδής είδηση που άρχισε γρήγορα να κάνει τον γύρο όλων των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, ως πρωτοσέλιδος τίτλος. Μέχρι που λίγο μετά, ξαφνικά διαβάσαμε πως “ο Γιώργος Μάγγας ζει, ψευδής η είδηση ότι πέθανε”!

Ο (συμπαθής κατά τα άλλα) Σπύρος Μπιμπίλας, ως πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, πάντοτε προβαίνει σε αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γνωστοποιώντας όταν ένας καλλιτέχνης φεύγει από την ζωή. Βέβαια, στην περίπτωση του Γιώργου Μάγγα έκανε το ατόπημα να μην διασταυρώσει την πληροφορία περί του “θανάτου” του. Αργότερα, υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη για το λάθος του.

Όσον αφορά τον βασιλιά του κλαρίνου, το «βαλκανικό φαινόμενο της ελληνικής τζαζ» όπως τον έχει χαρακτηρίσει το MTV, αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα κινηθεί νομικά κατά του κ. Μπιμπίλα. Βέβαια, τελευταία δήλωσε πως “το σκέφτεται”, προσκαλώντας τον ηθοποιό στην Λειβαδιά για… κλαρίνο και σουβλάκια, λέγοντας, με τον πάντα αγνό αυθορμητισμό του, πως «δεν είναι κακό παιδί… αλλά στενοχώρησε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Οι μακάβριες φάρσες του Μπενετέτι

Η υπόθεση θυμίζει την ιστορία με τον περίφημο Ιταλό φαρσέρ Τομάσο Ντε Μπενετέτι, ο οποίος στο παρελθόν “έχει πεθάνει” τους πάντες, από τον Κώστα Καραμανλή και τον Πέδρο Αλμοδοβάρ, μέχρι τον Πάπα της Ρώμης και τον Θόδωρο Πάγκαλο! Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, επίσης “θύμα” του Ιταλού φαρσέρ, είχε υποχρεωθεί με δημόσιες δηλώσεις του να… διαψεύσει τον θάνατο του, στην πιο επιτυχημένη μακάβρια “είδηση” του Μπενετέτι, καθώς είχε φτάσει να κάνει τον γύρο πολλών μέσων ενημέρωσης!

Όταν ο Μπενετέτι είχε ερωτηθεί “γιατί το κάνει αυτό” είχε απαντήσει πως το κάνει “για να δείξει την αναξιοπιστία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης”, καθώς εκλαμβάνονται συχνά ως “ειδήσεις”, οι ψευδείς αναρτήσεις που δημοσιεύει από fake λογαριασμούς του στα social media. Αυτό ακριβώς είδαμε να συμβαίνει με τον Γιώργο Μάγγα, με την διαφορά ότι ο Μπιμπίλας δεν είχε τις προθέσεις του Μπενέτι.

Απλώς, όλα τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης είχαν σπεύσει να δημοσιεύσουν ως “είδηση” την ανάρτηση στο Facebook ενός ηθοποιού, μην κάνοντας το αυτονόητο: Να την διασταυρώσουν! Με αποτέλεσμα “να στεναχωρήσουν όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη”, όπως θα έλεγε και ο βασιλιάς του κλαρίνου, που έπεσε θύμα της “αγέλης” των ψευδών ειδήσεων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι