Τουριστικός προορισμός το Game of Thrones!

Τουριστικός προορισμός το Game of Thrones!

Καλώς Ήρθατε στο Γουέστερος” γράφει η πρώτη πινακίδα που συναντούν όσοι επισκέπτονται το αεροδρόμιο του Μπέλφαστ στην Βόρεια Ιρλανδία. Εννοείται βέβαια ότι φτάνουν εκεί με Boeing 747 και όχι καβάλα σε φτερωτούς δράκους που βγάζουν φωτιές από την μύτη και τα μάτια.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπέλφαστ έχει μετονομαστεί για όλον τον Δεκέμβριο σε Αεροδρόμιο του Γουέστερος (Westeros Airport), παίρνοντας το όνομα από την θρυλική ήπειρο Γουέστερος, όπου διαδραματίζεται η πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, το «Game of Thrones».

Σημειώνεται ότι η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου συνέπεσε με την κυκλοφορία της έβδομης σεζόν του «Game of Thrones» σε Blu-Ray και DVD και, όπως σχολιάζουν τα τοπικά ΜΜΕ, σκοπός είναι να γιορταστεί το γεγονός ότι η Βόρεια Ιρλανδία αποτελεί την βασική τοποθεσία των γυρισμάτων της σειράς. Άλλωστε, ήδη από τον πρώτο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς, έγιναν πολλά γυρίσματα σε περιοχές μέσα και γύρω από το Μπέλφαστ, όπως το Μονοπάτι του Γίγαντα, οι Κοιλάδες του Άντριμ, ο ποταμός Quoile και η οροσειρά Mourne.

Φαινόμενο τηλεοπτικού τουρισμού

Με αφορμή την σειρά και τις επιπτώσεις της στην προτίμηση των επισκεπτών, τουριστικοί πράκτορες κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα σημαντικό δείγμα «τηλεοπτικού τουρισμού». Σε αυτό συνηγορεί και η  επικεφαλής μάρκετινγκ στην Υπηρεσία Ανάπτυξης του Εθνικού Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης της Βόρειας Ιρλανδίας, Moyra Lock, η οποία επισημαίνει:

«Η τηλεοπτική σειρά κατέχει τα πρωτεία στο ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο του τηλεοπτικού τουρισμού και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίζουμε όλους τους θαυμαστές και τους ταξιδιώτες επίσημα στο Γουέστερος τον Δεκέμβριο». Προσθέτει επίσης ότι «η σειρά έχει εκτοξεύσει τη Βόρεια Ιρλανδία στην κατηγορία των κορυφαίων τοποθεσιών για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές».

Δεν είναι όμως μόνο το Μπέλφαστ που αξιοποιεί την τεράστια επιτυχία του «Game of Thrones». Το κάστρο Ward στη Βόρεια Ιρλανδία, το οποίο στην τηλεοπτική σειρά παρουσιάζεται ως κατοικία της οικογένειας Σταρκ, φιλοξένησε τον περασμένο Σεπτέμβριο το Φεστιβάλ Winterfell.

Το μονοήμερο φεστιβάλ έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου και ήταν πολλοί τότε οι θαυμαστές της θρυλικής σειράς που έσπευσαν να περιηγηθούν στο  820 στρεμμάτων Castle Ward, το κάστρο που χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το πατρικό σπίτι της οικογένειας Stark. Με περιηγήσεις, εκδηλώσεις αφήγησης και τους αγώνες «The King’s Tournament», οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξαναζήσουν κάποιες από τις αγαπημένες τους σκηνές από την τηλεοπτική σειρά.

Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε όμως και για επισκέψεις σε μέρη της Ισλανδίας, της Μάλτας και της Κροατίας, στα οποία επίσης γυρίστηκαν σκηνές για την έκτη σεζόν του «Game of Thrones». Αποτέλεσμα αυτής της ζήτησης ήταν αρκετά πρακτορεία τουρισμού να σχεδιάσουν πολυτελείς παγκόσμιες περιηγήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν πόλεις στις οποίες έγιναν γυρίσματα του «Game of Thrones» και απευθύνονται στο jet set των θαυμαστών της σειράς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι