ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κρίσιμη η κατάσταση του ενός τραυματία στο Βουκουρέστι – Σε σοκ ο οδηγός

Τροχαίο με πούλμαν Ελλήνων τουριστών στο Βουκουρέστι - Ένας νεκρός

Τουριστικό πούλμαν που μετέφερε γκρουπ τουριστών από την Ελλάδα στη Ρουμανία, προσέκρουσε σε γέφυρα ανισόπεδης διέλευσης στο Βουκουρέστι από την οποία δεν επιτρέπονταν να περάσει, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας από τους επιβάτες και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι. Το δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Το τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με τα ρουμανικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους σε υπόγεια διαδρομή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει στη μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν. Ο οδηγός στην πρώτη του κατάθεση στην Τροχαία είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες του GPS. Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης είναι σε σοκ και δεν μπορούσε να εξηγήσει πως έπεσε πάνω στη μπάρα που ενημερώνει για το ύψος της υπόγειας λεωφόρου.

Η πρώτη ανακοίνωση της Τροχαίας της ρουμανικής πρωτεύουσας αναφέρει τα εξής: «Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, γύρω στη 13.30 το μεσημέρι, η Τροχαία ενημερώθηκε για ένα τροχαίο στην είσοδο της Pasajul Unirii, με κατεύθυνση από το Bd Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός ενός πούλμαν προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από μία λωρίδα στην περιοχή του ατυχήματος».

Σύμφωνα με το ρουμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Observatornews το τουριστικό λεωφορείο μετέφερε 47 τουρίστες από την Ελλάδα, εκ των οποίων 22 έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν σε τέσσερα κεντρικά νοσοκομεία. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά. Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν γίνει γνωστά. Από τις πρώτες μεταδόσεις του ρουμανικού πρακτορείου ειδήσεων το θύμα είναι άνδρας περίπου 55-60 ετών και υπέστη καρδιακή προσβολή.  Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε έγινε προσπάθεια ανάνηψης όμως ήταν αργά. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοόλ και βγήκε καθαρός. Το πούλμαν με τους 47 Έλληνες ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον Βόλο, έκανε στάση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και το πρωί έφτασε στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση των ιατρικών υπηρεσιών του Βουκουρεστίου στο σημείο του συμβάντος μετέβησαν 9 ασθενοφόρα και παρέλαβαν τους τραυματίες τους οποίους μετέφεραν σε τρία νοσοκομεία, τέσσερις στο Bagdasar Arsenie, δύο στο νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης Floreasca και τρεις στο Πανεπιστημιακό. Οι ελαφρότερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν σε κέντρα πρώτων βοηθειών. Ένας από τους τραυματίες είναι σε κώμα, ένας δεύτερος έχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και άλλος ένας σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη.

Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο από την ελληνική πρεσβεία προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του δυστυχήματος και την μεταφορά και νοσηλεία των τραυματιών. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό. Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών. Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο. Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες. Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση».

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα: 210 368 1730, 210 368 1350.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx