ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τζίνα Λολομπρίτζιντα: Αυλαία για το αιώνιο σύμβολο του σεξ

Τζίνα Λολομπρίτζιντα: Αυλαία για το αιώνιο σύμβολο του σεξ

Η θρυλική Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα, πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 95 ετών. Γεννηθείσα στις 4 Ιουλίου του 1927, η “Λολό” υπήρξε μία από τις σημαντικότερες Ιταλίδες ηθοποιούς και σύμβολο του σεξ επί τις δεκαετίες ’50 και ’60. Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους Ιταλούς σκηνοθέτες όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι. Έκανε ταινίες και στη Γαλλία όπου συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως οι Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν Ζακ.

Η Λολό ήταν παιδί πολύτεκνου επιπλοποιού και είχε τρεις αδελφές και πολλές φιλοδοξίες. Άρχισε ως μοντέλο και ως υποψήφια σε καλλιστεία. Όταν σε ηλικία 20 ετών ήρθε τρίτη σε τοπικά καλλιστεία, άρχισε να παίρνει μικρούς ρόλους. Σε ηλικία 26 ετών, καθιερώθηκε ως σύμβολο του σεξ, με μεγάλη αντίπαλο την Σοφία Λόρεν. Μετά το 1970, όταν άρχισε να δύει ως sex symbol, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το μεγάλο της χόμπι, την φωτογραφία.

Ivo Lollobrigida 2.jpg

Η προσωπική της ζωή ήταν πάντα ταραχώδης. Το 1949 παντρεύτηκε τον Σλοβένο γιατρό Μίλκο Σκόβιτς και το 1957 απέκτησε το μοναχοπαίδι της, τον Αντρέα, που είναι τώρα 64 ετών. Ο Σκόβιτς παράτησε την ιατρική για να γίνει μάνατζέρ της και το 1967 πήγαν μαζί να ζήσουν στο Τορόντο, αλλά το 1971 το ζευγάρι χώρισε. Ήδη από το 1968 υπήρχαν τριγμοί, γιατί η Λολομπριτζίτα  συνδέθηκε ερωτικά με τον τότε διάσημο καρδιοχειρουργό Κρίστιαν Μπάρναρντ. Ο Σκόβιτς εν συνεχεία παντρεύτηκε μια σοπράνο.

Η Λολό έμεινε ζωντοχήρα ώσπου αίφνης στα 79 της ανακοίνωσε ότι αρραβωνιάστηκε τον 45χρονο επιχειρηματία Χαβιέ Ριγκάο με τον οποίο συνδεόταν από εικοσαετίας, όπως είπε, δηλαδή από τότε που ο Ισπανός ήταν 25 ετών και εκείνη 59. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδεόταν για την ακρίβεια από 30ετίας, όταν ο Χαβιέ ήταν μόλις 15 ετών, αλλά εν το δημοσιοποίησαν επειδή η Λολό δεν ήθελε τραβήγματα με ένα θηλυκό “#metoo” της εποχής ή με το νόμο, αφού ήταν ανήλικος.

Τελικά χώρισαν λίγους μήνες μετά, ίσως επειδή ο Χαβιέ ήταν πια πολύ μεγάλος! Επτά χρόνια αργότερα, και έχοντας πλέον δεσμό με τον νέο της νεαρό αγαπημένο, τον Πιατσόλα, μήνυσε τον Ριγκάο ότι την εκμεταλλεύθηκε οικονομικά, ότι την έβαζε “να υπογράφει διάφορα” και ότι την παρέσυρε σε έναν γάμο που εκείνη δεν ήθελε. Η μήνυση κατά του Ριγκάο δεν στάθηκε στα δικαστήρια.

Τα άσχημα γεράματα

Στα 94 της χρόνια η αισθησιακή και πανέμορφη στα νιάτα της Λολό είχε βρεθεί στα σαγόνια δυο καρχαριών, ενός πιτσιρικά (που προφανώς είχε στο μάτι τα λεφτά της) αλλά και του ίδιου του γιου και εγγονού της, που έχουν μάλλον τον ίδιο στόχο, καθώς οι ουσιαστικές σχέσεις αγάπης μεταξύ τους έχουν διαρραγεί ανεπανόρθωτα, εδώ και δεκαετίες.

Η Λολό διαμαρτύρονταν ότι ήταν δικό της θέμα σε ποιον θα χαρίσει λεφτά ή κοσμήματα και αντίκες, εν προκειμένω στον πρώην σοφέρ της, με τον οποίο συνδέεται εδώ και 10 χρόνια. Συγκεκριμένα τον είχε γνωρίσει όταν εκείνος ήταν μόλις 24 ετών, οπότε και έγινε εραστής της, παρά τα 84 χρόνια της! Όμως και ο προηγούμενος αγαπημένος της ήταν 15 ετών όταν τον πρωτογνώρισε και εκείνη ήταν 49!

Η ίδια είχε προβιβάσει τον τωρινό της μάνατζερ από σοφέρ σε διαχειριστή της περιουσίας της και συζεί όχι μόνον με αυτόν, αλλά και με την σύζυγό του και τη κόρη τους, σαν να είναι τετραμελής οικογένεια. Η ίδια μιλούσε με αγάπη για τον νεαρό σύντροφό της, αλλά με τα χειρότερα λόγια για το 64χρονο γιο και τον 27χρονο πλέον εγγονό της. Την δε κόρη τους την βάφτισαν Τζίνα και εμφανίζονται ως οι ουσιαστικοί προστάτες της πρώην σταρ.

Ο εραστής της έλεγε ότι ο γιος και ο εγγονός δεν ενδιαφέρονται διόλου για την Τζίνα, αλλά μόνον για τα λεφτά της. Η ίδια σε συνέντευξή της μιλούσε απαξιωτικά για τους συγγενείς της: «Ο γιος μου ήταν καλό παιδί, μα άλλαξε. Και ο εγγονός είναι με το μέρος του. Τους επηρεάζουν διάφοροι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Φαίνεται πως ενδιαφέρονται πολύ για το καλό μου. Πολύ θα ήθελα να ενδιαφέρονται, όχι όμως κατ’ αυτό τον τρόπο. Τα χρήματα είναι δικά μου και θα τα κάνω ό,τι θέλω».

Οι επιλογές και τα συμφέροντα

Πολύ την θεωρούσαν μια ναρκισσίστρια που θέλει έρωτες με νέους, χωρίς να δείξει ποτέ ενδιαφέρον για το παιδί της, ενώ άλλοι έβλεπαν σε αυτήν μια γυναίκα που κάνει ό,τι εκατομμύρια άνδρες, δηλαδή έχουν μία κατά πολύ νεότερη ερωτικό σύντροφο και θέλουν “να φάνε μαζί της τα λεφτά τους” – λεφτά που σε τελική ανάλυση τα κέρδισαν στην μάχιμη ζωή τους.

Ο γιος της και ο εγγονός της, την τραβολογούσαν στα δικαστήρια, που πρωτόδικα τα έχασαν, καθώς ο πρόεδρος έκρινε ότι η Τζίνα Λολομπρίτζιτα (ή Λολομπριτζίτα όπως την αποκαλούσαμε άλλοτε στην Ελλάδα) είναι σε θέση να διαχειρίζεται την περιουσία της. Όμως στο εφετείο, “κέρδισαν” ο γιος και ο εγγονός, γιατί ο εφέτης έκρινε ότι η γηραιά Ιταλίδα ηθοποιός δεν ήταν σε θέση να παίρνει σημαντικές οικονομικές αποφάσεις.

Η Λολομπριτζίτα τότε επέλεξε να καταφύγει σε έναν κορυφαίο δικηγόρο, που είχε αναλάβει και είχε φέρει εις πέρας μεγάλες υποθέσεις εναντίον της μαφίας. Του είχε αναθέσει να της εξασφαλίσει εκ νέου την διαχείριση των χρημάτων της και της ακίνητης περιουσίας, που απέκτησε μετά από δεκαετίες στην κορυφή της δημοσιότητας.

Ο 34χρονος Αντρέα Πιατσόλα, σύντροφος της Ιταλίδας σταρ, υποστήριζε ότι δεν ροκανίζει διόλου την περιουσία της και ότι έχουν μια πολύ θετική σχέση. Όπως λέει, η ηθοποιός του χάριζε διάφορα αντικείμενα αξίας για να τον ανταμείψει για τις φροντίδες που της παρείχε και εκείνος όταν χρειαζόταν χρήματα, τα πουλούσε εν γνώσει της. Από όλα αυτά τα “δωράκια” (έργα τέχνης και διάφορα αντικείμενα) ο Πιατσόλα έβγαλε πάνω από 300.000 ευρώ.

Ο γιος της Μίλκο Σκόφιτς και ο εγγονός της, Ντμίτρι, υποστήριξαν ότι όλα αυτά δημοπρατήθηκαν εν αγνοία της μητέρας και γιαγιάς τους. Ως εκ τούτου ζήτησαν από το δικαστήριο την μεταβίβαση των δικαιωμάτων διαχείρισης της περιουσίας της και τελικά δικαιώθηκαν.

Εκτός από την μεγάλη περιουσία της Ιταλίας σταρ, η “Λολό” έπαιρνε 10.000 ευρώ το μήνα από δικαιώματα και το 2013 είχε πουλήσει μια συλλογή κοσμημάτων που της απέφεραν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Έχει τουλάχιστον δυο πολυτελή σπίτια, ένα στη Ρώμη και ένα στο Μόντε Κάρλο. Εκτιμάται, πως η “περιπέτεια” για την περιουσία της, θα συνεχιστεί και μετά τον θάνατο της…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι