ΣΧΟΛΙΟ

Βιασμός στην Θεσσαλονίκη: “Κανείς δεν τα βάζει με τους billionaires”!

Βιασμός στην Θεσσαλονίκη: "Κανείς δεν τα βάζει με τους billionaires"!

Μία παραδοσιακή συμβουλή της Ελληνίδας μάνας (φυσικά μετά την “αθάνατη”… ζακέτα που πάντα πρέπει να παίρνουμε σε κάθε μας έξοδο) ήταν το “προσέχετε μη σας ρίξουν κάτι στο ποτό”. Θυμάμαι με νοσταλγία τα χρόνια που γελούσαμε με αυτές τις πατροπαράδοτες μητρικές συμβουλές! Γιατί, όταν έγινε γνωστός ο ομαδικός βιασμός της 24χρονης, δύσκολα θα πλέον θα “γελάς” με αυτά…

Μία στιγμή… Όχι ομαδικός βιασμός της “24χρονης”, αλλά της Γεωργίας Μπίκα, η οποία βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημοσίως, για τα όσα φρικτά πέρασε στην σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου. Στις αναρίθμητες περιπτώσεις βιασμών και κακοποιήσεων γυναικών που απασχολούν συνεχώς την επικαιρότητα, ποτέ δεν μαθαίνουμε τα ονόματα τους. Η γυναίκα που χαροπαλεύει μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον “νταή” σύζυγο της στην Αργυρούπολη, είναι “η 40χρονη”.

Σε περιπτώσεις γυναικοκτονιών μαθαίνουμε συνήθως τα μικρά ονόματα των θυμάτων, όπως της Γαρουφαλλιάς που πέταξε από τον γκρεμό ο σύντροφος της, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στην Φολέγανδρο. Όμως η Γεωργία Μπίκα βγήκε με θάρρος  να μιλήσει για εκείνη την εφιαλτική βραδιά: Το πως βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από ουσία, το λεγόμενο “χάπι βιασμού” που πιστεύεται πως ρίχτηκε στο ποτό της.

Πως ξύπνησε χωρίς εσώρουχο στο κρεβάτι της πολυτελούς σουίτας, συνειδητοποιώντας με τρόμο πως είχε βιαστεί. Πως περίμενε υπομονετικά επί τρεις μέρες την ιατροδικαστική εξέταση, χωρίς να πλυθεί (ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών) υποχρεωμένη να μην κάνει ούτε ένα μπάνιο και να περάσει τρία μερόνυχτα με το σώμα της βρώμικο από τους βιαστές της.

“Κυριλέ” ομαδικός βιασμός

Καθώς η Γεωργία έχει χάσει τους γονείς της, όπως και τον αρραβωνιαστικό της από την επάρατη νόσο, δεν μπορούσε να ακούσει την μητρική συμβουλή “πρόσεχε μη σου ρίξουν κάτι στο ποτό”. «Εγώ δεν έχω κανέναν, μόνο οι τοίχοι με περιμένουν» ήταν η συγκλονιστική εξήγηση που έδωσε γιατί τελικά επέλεξε να μην φύγει από εκείνο το πάρτυ, που δεν της άρεσε από την αρχή, γιατί ήταν «πολύ κυριλέ».

Τα στόματα ανοίγουν για τον αυτόν τον “κυριλέ” κόσμο που “πασάρει” νεαρά κορίτσια (ακόμα και με την χρήση “χαπιού βιασμού”) σε πολυτελή ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για μία “όμορφη βραδιά”. Αυτό ακριβώς είχε γράψει στο Instagram ένας από τους φερόμενους δράστες, ο “φίλος” της 24χρονης Γεωργίας που κέρδισε την εμπιστοσύνη της και την παρέσυρε, υποσχόμενος της “γκλαμουράτες” γνωριμίες. Ανάρτηση που αργότερα έσβησε, για να ισχυριστεί ότι “τρίτο πρόσωπο” είχε πρόσβαση στο προφίλ του.

Άραγε πως γίνεται νέοι, γοητευτικοί, πλούσιοι γόνοι επιχειρηματικών οικογενειών, οι οποίοι έχουν τα πάντα και μπορούν να βρουν όποια γυναίκα θέλουν, να αναζητούν σεξουαλική ικανοποίηση, βιάζοντας μία αναίσθητη κοπέλα; Διαστροφή; Αλαζονεία της ισχύος του πλούτου; Μήπως η αίσθηση ότι «κανείς δεν θα τα βάλει με τους bilionaires»; Αυτό ισχυρίστηκε η 24χρονη ότι της είπε συνήγορος ενός κατηγορουμένου, που αποδείχτηκε μάλιστα και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανασταλεί στο τέλος η κομματική του ιδιότητα, με απόφαση του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστική μία άλλη υπόθεση, ακριβώς δέκα χρόνια πριν. Δεν αφορά βιασμό, αλλά τον άγριο ξυλοδαρμό μίας γυναίκας στο Κολωνάκι, από γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και τους σωματοφύλακες του. Η γυναίκα είχε κάνει το “έγκλημα” να του γδάρει κατά λάθος την πολυτελή του Ferrari, με το αυτοκίνητο της. Μέχρι που αποδείχτηκε ότι ήταν η Αλεξία Έβερτ, η κόρη του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. «Αν ήξερα ότι ήταν η κόρη του Έβερτ δεν θα την χτυπούσα», περιορίστηκε να πει ο γνωστός εφοπλιστής! Δηλαδή; Αν ήταν μία γυναίκα της διπλανής πόρτας να την σπάσουμε στο ξύλο και όλα καλά; Και αν έχουμε και τίποτα “κάψες” της ρίχνουμε και από έναν βιασμό;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι