ΣΧΟΛΙΟ

Βρίσκει και τα κάνει η αλητεία των trapper

Βρίσκει και τα κάνει η αλητεία των trapper, Κόμπρα

Τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε πάλι πάνω του ο γνωστός αστέρας της trap μουσικής Snik. Το μαγαζί που τραγουδούσε στην Κατερίνη μετατράπηκε σε κανονικό πεδίο μάχης, με μπουνιές, κλωτσιές και… καρεκλιές! Στα βίντεο μάλιστα που κυκλοφορούν στα social media, εμφανίζεται να μετέχει ο ίδιος ο trapper στην συμπλοκή, μπροστά στα μάτια έντρομων θαμώνων, ενώ ασθενοφόρα μάζεψαν τους τραυματίες.

Υπενθυμίζουμε πως ο Snik είναι ο “καλλιτέχνης” που μετείχε στην συμπλοκή κατά την τελετή των βραβείων Mad με έτερο “αστέρα” της trap μουσικής, συμπλοκή που είχε γίνει μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών, μεταξύ άλλων πολλών μικρών μαθητών. Η πιτσιρικαρία κυριολεκτικά έχει ως είδωλο τον Snik και τους υπόλοιπους τραγουδιστές της trap μουσικής, τα ονόματα των οποίων μάλλον είναι άγνωστα στις ηλικίες άνω των 40.

Τα σουξέ της trap μουσικής που ακούγονται σε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά και σε κάθε μαθητικό πάρτι (ακόμα και νηπιαγωγείων) στην κυριολεξία αποθεώνουν, όχι απλά την αντικοινωνική, αλλά την εγκληματική συμπεριφορά. Μεταξύ άλλων, υμνούν το εμπόριο ναρκωτικών (από όπου βγάζεις εύκολα “φράγκα”) την βία των συμμοριών και την σεξιστική αντιμετώπιση των γυναικών, τις οποίες αποκαλούν “…ανες” και “…νακια” στους χυδαίους στίχους τους. Επιπλέον, στίχοι του τύπου, «ξέρεις θα σε σκότωνα, αν με πλήγωνες θα το κάνα» του γνωστού τράπερ Light, ακούγονται τουλάχιστον αμήχανα, εν μέσω των γυναικοκτονιών που σημειώνονται στην χώρα μας.

Πρόκειται για μία υποκουλτούρα της αλητείας, την οποία ακολουθούν πιστά στην καθημερινότητα τους η πλειονότητα των τραγουδιστών της trap σκηνής. Ο Snik συχνά πρωταγωνιστεί σε συμπλοκές σε μαγαζιά που τραγουδάει με άλλους θαμώνες, ενώ θεώρησε ως μέγιστο “κατόρθωμα” να ανεβάσει βίντεο του στα sociel media, όπου καπνίζει μέσα στο μουσείο του Λούβρου(!), δείχνοντας τα πραγματικά του αισθήματα για τα έργα τέχνης.

Ένας έτερος αστέρας της trap μουσικής, ο νιγηριανής καταγωγής Thug SLime και συμμαθητής του σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο, έχει συλληφθεί για συμπλοκές με μαχαίρια και κατοχή ναρκωτικών. Η σύλληψη του έγινε την ίδια μέρα που ο Τζο Μπάιντεν υποδέχτηκε τον Αντετοκούνμπο στο Οβάλ Γραφείο. Παρόλα αυτά, μαθητές δήλωναν πως «είναι πιο σημαντικά τα τραγούδια του Thug Slime, από αυτά που κάνει ο Αντετοκούνμπο»!

Με την εγκληματικότητα των ανηλίκων να σοκάρει (τα περιστατικά ξυλοδαρμών, ακόμα και μαχαιρωμάτων απασχολούν συχνά το αστυνομικό δελτίο) θα πρέπει ως κοινωνία να μας απασχολήσει σοβαρά αν θέλουμε το συγκεκριμένο πρότυπο να σερβίρεται ως “cool”, “μαγκιά” και “πλάκα” από την μαζική κουλτούρα, η οποία έχει αποδειχτεί πως επηρεάζει τους νέους ανθρώπους. Και αν δεν απασχολεί ως κοινωνία, πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους εισαγγελείς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι