ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού (video)

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Conference από τον Ολυμπιακό - Λαοθάλασσα στο Δημοτικό Θέατρο

Ιστορικές στιγμές ζουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας μετά τη θριαμβευτική κατάκτηση του Conference League έχοντας για αντίπαλο την ιταλική Φιορεντίνα.Η ομάδα του Πειραιά έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σηκώνει ευρωπαϊκή κούπα σε επίπεδο ανδρών, έχοντας πραγματοποιήσει μια μυθική πορεία.

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης το ανοιχτό πούλμαν με τους παίκτες του Ολυμπιακού έφτασε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου χιλιάδες φίλαθλοι υποδέχθηκαν και αποθέωσαν τους θριαμβευτές του Conference League. Το ερυθρόλευκο πάρτι ξεκίνησε με το σφύριγμα της λήξης του ματς και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα το ανοιχτό πούλμαν της «ερυθρόλευκης» φιέστας έφτασε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου χιλιάδες κόσμου έδωσαν αποθέωσαν τους παίκτες του Ολυμπιακού, κάνοντας τη νύχτα… μέρα με τα καπνογόνα και τραγουδώντας υποδεχόμενοι τους ήρωες ποδοσφαιριστές του Θρύλου που κοιτούσαν εκστασιασμένοι την ατμόσφαιρα και απαθανάτιζαν με τα κινητά τους τις στιγμές που βίωναν.

Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης ανέβηκαν στη σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Κώστα Φορτούνη αρχικά να απευθύνονται στον κόσμο και στη συνέχεια να σηκώνουν μαζί το τρόπαιο του Conference League υπό τον ήχο του «We Are The Champions» των Queen.

Δήλωση Μαρινάκη

«Σήμερα το όνειρο το τρελό είναι πλέον πραγματικότητα. Για τον Ολυμπιακό μας, για τον Πειραιά μας, για την Ελλάδα μας. Αυτή τη νύχτα θέλω να τη χαρούμε ιδιαίτερα, οι παίκτες, ο μεγάλος μας προπονητής και όλοι εσείς που μας δώσατε τη δύναμη να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ζήτω ο Θρύλος, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω όλη η Ελλάδα», είπε ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μαέστρος ο Φορτούνης

Αμέσως μετά, ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης, σε ρόλο οργανωτή της κερκίδας έκανε τον μαέστρο στα συνθήματα που ομάδα και κόσμος τραγουδούσαν με μια φωνή, με το περίφημο «Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό», να ξεχωρίζει. «Κάναμε έναν άθλο, σας ευχαριστώ όλους. Να αγαπάτε αυτή την ομάδα με την καρδιά σας», είπε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός.

Θρύλος της Ευρώπης

Ο Θρύλος της Ευρώπης υπέγραψε με ιδανικό φινάλε την μαγική φετινή του πορεία στο Conference League, λυγίζοντας τη Φιορεντινα στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια) του μεγάλου τελικού της OPAP Arena με «χρυσό» σκόρερ τον Ελ Κααμπί στο 116′, πανηγυρίζοντας έξαλλα την σπουδαία νίκη και γράφοντας έτσι την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του.

Το «χρυσό» γκολ του Ελ Κααμπί

Ο Σαντιάγκο Έσε πραγματοποίησε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά και πέτυχε το «χρυσό» γκολ του Ολυμπιακού, που έκρινε τον τελικό του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα.

Στη συνέχεια αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, σήκωσε στον αττικό ουρανό το τρόπαιο του Conference League με τον Ολυμπιακό να γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που σηκώνει συλλογική κούπα στην Ευρώπη.

Δηλώσεις Μεντιλίμπαρ

Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου στα οφέλη της κατάκτησης του τροπαίου του Conference League και στο τι σκέφτεται να κάνει για τη νέα σεζόν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε λόγο για έναν μαραθώνιο που έκλεισε με ιστορικό θρίαμβο. «Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι άξιζε τον κόπο», είπε μεταξύ άλλων. Είπε ότι του χρόνου στοχεύει στο Europa League και ότι «θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε αλλά τώρα θα απολαύσουμε αυτή τη βραδιά».

«Είμαι ευτυχισμένος. Ξέρω πολύ καλά το τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό αυτή η κατάκτηση του τίτλου, του πρώτου του ευρωπαϊκού. Είναι κάτι που το καταφέραμε όλοι μαζί», πρόσθεσε ο Μεντιλίμπαρ.

Μαρινάκης: Δεν είναι ένα όνειρο τρελό αλλά μία πραγματικότητα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του και στάθηκε στην εκτός συνόρων πορεία των «ερυθρολεύκων» και χαρακτήρισε «ιδέα» τον σύλλογο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι. Ο λαός του Ολυμπιακού για 99 χρόνια τραγουδά για ένα όνειρο τρελό. Όσα χρόνια ταξίδευα έβλεπα παιδιά από όλο τον κόσμο να φεύγουν στενοχωρημένοι για ορισμένες άτυχες ή κακές στιγμές, είτε στην Ιταλία, είτε στην Αγγλία, στην Ισπανία, στο ΟΑΚΑ, στον Πειραιά.

Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό γιατί δεν αγοράζεται είναι ιδέα, ήθελα να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα γιατί τους αξίζει. Σήμερα δεν είναι ένα όνειρο τρελό, είναι πραγματικότητα, εδώ στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πολύ καλή φιλοξενία που είχε η ομάδα του στη Νέα Φιλαδέλφεια λέγοντας ευχαριστώ. «Σήμερα θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα. Ήταν κάτι που χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες, στα παιδιά που έχουν φύγει, τον πατέρα μου, τον Σάββα, στη Θύρα 7», είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι