ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπάρχουν και δωρεάν παράδεισοι διακοπών!

Υπάρχουν και δωρεάν παράδεισοι διακοπών!, Μελαγχροινή Μαρτίδου

Βομβαρδισμός για αξέχαστες διακοπές, πολυέξοδες, με ευκολία πληρωμής δόσεων, σε μακρινούς ωκεανούς, σε υπερατλαντικά ταξίδια, σε μεσογειακές χώρες, σε βαλκανικές λουτροπόλεις… Πόσοι όμως μπορούν να τις γευθούν; Όταν μάλιστα στην Ελλάδα έχεις το προνόμιο να βρεις τον προορισμό της καρδιάς σου σε βουνά, θάλασσες, λαγκάδια, νησιά, υγροβιότοπους, ποτάμια, οι διαθέσεις μεταβάλλονται άρδην. Παράδεισοι διακοπών μοναδικοί σε μια χώρα υπέροχη την Ελλάδα.

Το κείμενο αυτό επιβεβαιώνει και κάτι μοναδικό, την επιλογή να δημιουργήσετε τους δικούς σας παραδείσους! Όσο κι απίθανο αν φαντάζει. Και στην Αττική και αλλού. Απλότητα, ομορφιά, ιδιωτικότητα, πρασινογάλαζα κοντραστ, πανοραμικές λήψεις, περπάτημα σε ήπιους βραχοτοπους, με νεροφαγιες, εκπλήξεις, χρυσοκοκκινα ηλιοβασιλέματα, περιπετειώδεις διαδρομές που εξάπτουν την περιέργεια για παιδιά, με δυνατότητα ανίχνευσης του πλούσιου βυθού, αληθινού ψαρότοπους και πόσα άλλα. Αρκεί να θελήσεις να νιώσεις από επιλογή “ναυαγός”, με διάθεση εξερεύνησης και της ιδιαίτερη χλωρίδας του τόπου που θα βρεθείς.

Το βλέμμα μαγεύεται με όσα η φύση εν σοφία εποίησε. Τα ριζώματα των φυτών που εμπλέκονται με την δική τους επιλογή, της σύνθεσης του ανάγλυφου των πετρωμάτων, των μοναδικών αντανακλάσεων από το παιχνίδισμα του φωτός. Και οι βουτιές σε τυρκουάζ η βαθυπράσινα νερά λυτρωτικές!

Το αντιλαμβάνεσαι κι ανακαλύπτεις αυτά που τελικά δίχως καμία τάση ωραιοποίησης η τεχνητή ψευδαίσθηση σου προσφέρονται. Κι όπου τα ανακαλύπτεις τα προφυλάσσεις από τις ορδές των βαρβάρων που μπορεί νάρθουν από περιέργεια και μόνο και να αφήσουν όλο το σκουπιδομάνι τους σαν δικό τους σημείο αναφοράς… ή να μουτζουρώσουν με σχέδια υπογράφοντας την παρουσία τους σ αυτά τα βράχια.

Η πρόταση αυτού του ρεπορτάζ απαιτεί μόνο καλή διάθεση Κι όλες οι παραπάνω απολαύσεις δίχως να ξοδέψετε ένα

ευρώ! Υπάρχουν ακόμη στην Αττική θάλασσες για ερημίτες ή για να μην υπερβάλλουμε για λίγους που μπορούν να αισθανθούν την ιδιωτικότητα, τον καθαρό αέρα την ηλιοθεραπεία με τους δικούς τους όρους, με θέα, με προστασία σε σκιά που προσφέρουν πουρνάρια και βράχοι, με εσοχές- λιμανάκια που σμίλεψε η φύση. Πραγματικά απίθανοι μικροί παράδεισοι, άγνωστοι κι αυτό είναι το προσόν τους, δίχως υπερπτήσεις και γερά μπάτζετ να τους προσεγγίσεις, ανώνυμοι, κι έτσι θα παραμείνουν από στόμα σε στόμα.

Μικρή προετοιμασία και δρόμο

Ένα καλό ψυγειάκι διακοπών με φρούτα σάντουιτς, νερά και ότι τραβά η ψυχή του καθενός, με καλά πέδιλα για το ανάγλυφο του εδάφους και η εξόρμηση γίνεται εμπειρία από τις λίγες!

Η ελευθερία, η καλή παρέα, η διάθεση αναζωογόνησης από τα της φύσης που ευτυχώς δεν “αξιοποιήθηκε” σ αυτά τα απόκρυφα μέρη, θα σας συνοδεύουν στις χειμωνιάτικες μέρες και στις καθημερινές δυσκολίες επιβίωσης σαν ανάσες αγαλλίασης και ομορφιάς όπως τις αποτύπωσε ο φωτογραφικός σας φακός και όπως καταγράφηκαν εντός σας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι