ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την Δευτέρα η απολογία Πισπιρίγκου – Χωρίς υπεράσπιση η 33χρονη

υποθεση Πισπιρίγκου

Ενώπιον της ανακρίτριας και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου. Η 33χρονη, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την μικρή Τζωρτζίνα με θανατηφόρα δόση ή δόσεις φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο. Ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα καθώς δεν έχει στο πλευρό της νομική συμπαράσταση.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ανοίξει και τις υποθέσεις για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021. Χθες, ο καθηγητής Τοξικολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Ράικος, τεκμηρίωσε μετά από σειρά επαληθεύσεων, ότι η κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα ήταν στο ανώτατο επίπεδο 3, δηλαδή θανατηφόρα δόση που για ένα μικρό παιδί, ο θάνατος επέρχεται σε πέντε έως 20 λεπτά.

Το διαβιβαστικό της Ασφάλειας αναφέρει: «Από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη, σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Αστυνομικών ΝΑ Αττικής, Γ. Καλλιακμάνη, η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς η 33χρονη μητέρα, η οποία εξετάζεται επίσης πως προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Οι αρχές έχουν κατασχέσει ήδη το κινητό της τηλέφωνο, αναζητώντας αρχεία που πιθανώς να έχουν διαγραφεί. Με μια λιτή δήλωση ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας αιτιολογεί την απόφασή του να μην αναλάβει πλέον την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Μέχρι στιγμής η κατηγορούμενη δεν έχει ομολογήσει.

Κινητοποίηση της αστυνομίας

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας είναι μεγάλη και έξω από το σπίτι της μητέρας, όπου χθες έμεινε πλήθος κόσμου μέχρι αργά το βράδυ, απειλώντας με λιντσάρισμα του συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου. Είναι χαρακτηριστικό πως το πλήθος αποχώρησε στις 04.00 τα ξημερώματα, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν εκεί, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

https://youtu.be/YNsKtR-Xhd8

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, χτυπούσε τις πόρτες του σπιτιού, ζητώντας από όσους βρίσκονταν μέσα να βγουν έξω και να απολογηθούν για τους θανάτους των τριών παιδιών. Το εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να λιντσάρει τη μάνα και την αδερφή της Ρούλας ενώ στα πατζούρια του σπιτιού έγραψαν τη λέξη «Θάνατος στους παιδοκτόνους». Δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι γρονθοκοπήθηκε από συγγενή της οικογένειας.

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να σας δώσω διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια» φέρεται να ήταν τα πρήτα λόγια της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία του ίδιου της του παιδιού, Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν οι άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στην Πάτρα και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Αθήνα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η μητέρα έδινε συνέντευξη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Τί δήλωνε η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν πώς και πότε;», είχε αναφέρει μερικές μέρες πριν, η Ρούλα Πισπιρίγκου στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”: «Θα μου πει και μένα κάποιος τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;».

Σε σχέση με όσα λέγονται και την καθημερινή και πολλαπλή ενασχόληση των δημοσιογράφων, ιατρών, αστυνομικών, “μαρτύρων” και ιατροδικαστών είπε: «Θα έλεγα… σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει και άλλο κακό. Θα μου κάνετε και άλλο, κι άλλο κακό και μετά… πού θα απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε, και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν με έχει ζήσει».

Τέλος έκανε και δήλωση για όσα γράφονται ότι ήταν «ψυχρή» σε διάφορες “φάσεις” της ζωής της που είχαν σχέση με τα παιδιά, δήλωσε: «Τι πάει να πει ψυχρή; Δηλαδή άμα έβγαινα και έκλαιγα θα έλεγαν … α κλαίει και το χει κάνει και κλαίει για να την λυπηθούμε..!».

Οικείοι της οικογένειας είχαν δηλώσει πως η κ. Πισπιρίγκου είχε εμμονή με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη, πηγαίνοντας σε μέντιουμ και χαρτορίχτρες, υποπτευόμενη πως την απατούσε, ενώ οι τσακωμοί ήταν συχνοί ανάμεσα στο ζευγάρι, ενώ αρνητική εντύπωση είχαν προκαλέσει και οι αναρτήσεις της στα social media.

Τί την “πρόδωσε” 

O επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Θανάσης Κατερινόπουλος εκτίμησε πως είναι θέμα χρόνου να ομολογήσει η Πισπιρίγκου και τις δολοφονίες των υπόλοιπων δύο παιδιών. «Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 – 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της». Ο κ. Κατερινόπουλος πρόσθεσε: «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία ”έφυγαν” από τα χέρια της μητέρας τους».

Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας φαίνεται να ήταν καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Στον οργανισμό της 9χρονης εντοπίστηκε το ισχυρό αναισθητικό κεταμίνη, το οποίο οι γιατροί αρνούνται ότι χορήγησαν στο παιδί. Συγκεκριμένα, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Υπάρχουν μάλιστα εκτιμήσεις ότι πιθανός να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της μικρής Τζωρτζίνας.

Όπως προαναφέραμε, πρόκειται για ένα επικίνδυνο φάρμακο ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε χειρουργεία αλλά και ως δυνατό αντικαταθλιπτικό. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι