ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προφυλακιστέα η Πισπιρίγκου – Έρευνα και για τα δύο άλλα κορίτσια

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Εκταφή για σπιτονοικοκυρά, υπόνοιες για τον σύζυγο

Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Νωρίτερα και την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η απολογία της, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι δικογραφίες για τους θανάτους των δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα πέρασαν στα χέρια δύο εισαγγελέων οι οποίοι θα διενεργήσουν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με εντολή η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα.

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου σήμερα προκειμένου ν’ απολογηθεί για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας μετά τη δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση που της ασκήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι η ίδια είναι αδύνατον να χορήγησε την κεταμίνη.

Συγκεκριμένα ισχυρίσθηκε ότι δεν μπορεί να χορήγησε εκείνη την κεταμίνη, αφού σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή η τοξική ουσία έδρασε εντός 20 λεπτών και το παιδί απεβίωσε στις 15:50, ενώ ο απινιδωτής του ενεργοποιήθηκε στις 15:35. Η μόνη στιγμή που ήταν μόνη με το παιδί της, ήταν περίπου μιάμιση ώρα πριν και όχι 20 λεπτά προ του θανάτου. Επίσης εξέφρασε τη σκέψη ότι το νοσοκομείο διέθετε κεταμίνη. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση από το νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” για το αν διαθέτει κεταμίνη ή όχι.

Η κατηγορουμένη υποστηρίζει εν γένει ότι η ουσία δόθηκε ή από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ή από κάποιον άλλον, πάντως όχι από την ίδια. Απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας δεν άφησε αιχμές για τον σύζυγό της. Καταρχάς ρωτήθηκε για το τι ακριβώς εννοούσε στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα προτού πεθάνει η 9χρονη κόρη της, όταν έλεγε στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα» και ότι «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Η μητέρα απάντησε στην ανακρίτρια πως τα λόγια της αυτά ήταν ένα “καμπανάκι” προς τους γιατρούς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα περιστατικά γνώριζε ότι το παιδί της έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.

Η ανακρίτρια τη ρώτησε για ποιο λόγο την ενδιέφερε αν υπήρχαν κάμερες στους θαλάμους, και η κατηγορουμένη απάντησε ότι είχε σημειωθεί κλοπή και ήθελε να είναι σίγουρη για τα προσωπικά της αντικείμενα. Για την επιμονή της να έχει μονόκλινο δωμάτιο, είπε ότι το δικαιούτο επειδή το παιδί της ήταν τετραπληγικό. Αναφέρθηκε επίσης στις διακυμάνσεις της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά χωρίς να αφήσει υπόνοιες εναντίον του. Για την ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη στάση της όλο αυτό  το διάστημα, η κατηγορουμένη απάντησε: «Ήδη είχα χάσει δύο παιδιά…Είμαι μια μάνα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή».

Τα άλλα δύο παιδιά

Όσον αφορά τα άλλα δύο παιδιά της, είπε ότι υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους και αυτές δεν έδειξαν εγκληματική ενέργεια. Ειδικά για την περίπτωση της Μαλένας  ανέφερε πως ειχε υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Αν ήμουν ένοχη θα επεδίωκα έρευνα από τη Δικαιοσύνη;» είπε χαρακτηριστικά. Πάντως σήμερα ξανανοιξαν οι φάκελοι των δύο άλλων παιδιών και άρχισε προκαταρκτική εξέταση. Όσον αφορά στην προφυλάκιση ή μη, όταν ολοκληρώθηκε στις 5μ.μ. η απολογία, άρχισε σύσκεψη εισαγγελέως και ανακριτή και αναμένεται η κοινή απόφασή τους.

Όσον αφορά στην κεταμίνη, για την οποία η κατηγορουμένη υπαινίσσεται ιατρικό ή νοσηλευτικό λάθος, η διεύθυνση του νοσοκομείου δεν αρνείται ότι η ουσία υπάρχει στο νοσοκομείο, αλλά δηλώνει εγγράφως ότι «ουδέποτε χορηγήθηκε στο παιδί κεταμίνη αυτούσια ή ως συστατικό άλλου φαρμάκου». Η ΠΟΕΔΗΝ επισης αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η συγκεκριμένη κλινική όπου νοσηλευόταν το κορίτσι, δεν έχει κεταμίνη.

Και ο σύζυγός της, αυτό αναφέρει σχετικά, ότι δηλαδή έμαθε πως η κλινική δεν διέθετε αυτή την ουσία. Ο Μανώλης Δασκαλάκης έμμεσα κατηγορήθηκε από την εν διαστάσει σύζυγό του προχθές, ότι ίσως εκείνος είχε προμηθευτεί την κεταμίνη, επειδή εργαζόταν, όπως και ο πατέρας του, σε φαρμακαποθήκη. Εντούτοις ούτε όλες οι φαρμακαποθήκες έχουν κεταμίνη, ούτε είναι γνωστό αν η συγκεκριμένη την διέθετε και αν έλειψε κάποιο μπουκάλι από το στοκ της. Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε ότι ο πατέρας του πράγματι εργαζόταν σε φαρμακαποθήκες.

«Κι εγώ μεταφέρω πράγματα από φαρμακευτικές εταιρείες, εγώ μόνον από μια συγκεκριμένη, δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι, μπορούν να τα ψάξουν όλα. Η Ρούλα τα λέει αυτά επειδή είναι δύσκολη η θέση της και για αυτό αφήνει τέτοια υπονοούμενα. Εγώ θέλω μόνο να φανεί η αλήθεια. Δεν υπήρχε κεταμίνη στο νοσοκομείο όπως έμαθα. Και δεν είναι τσεκαρισμένο μόνο από εμένα, αυτό είναι τσεκαρισμένο από οργανισμό φαρμάκων και από αυτούς που προμηθεύουν τα φάρμακα στο “Αγλαΐα Κυριακού”. Κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο, ήταν μόνη της!», είπε.

Θρίλερ με τη σπιτονοικοκυρά

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς ότι το ζευγάρι, ή πάντως η Πισπιρίγκου εμπλέκεται στο θάνατο της σπιτονοικοκυράς της για ίδιον συμφέρον, ο σύζυγός της δηλώνει ότι δεν είχαν κανένα όφελος από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, Ευγενία Κούτρα, και ότι άλλες γυναίκες είχαν προσληφθεί για την φροντίδα της. «Η Ρούλα τη φύλαγε στις αρχές, μετά μπήκε μια άλλη γυναίκα. Άλλαξαν τρεις γυναίκες μέχρι να “φύγει” η σπιτονοικοκυρά. Εμείς μάλιστα είμασταν εκείνοι που τη μεταφέραμε στο νοσοκομείο την πρώτη φορά. Είχε πέσει και από τότε έκατσε στο κρεβάτι και ένα βράδυ ξαφνικά κόντευε να κάνει σηψαιμία. Είχε μια πληγή στο πόδι μεγάλη σε βάθος. Την πήγαμε στο νοσοκομείο, την επαναφέραμε γιατί είχε χάσει τα λογικά της. Ήταν να της κόψουν το πόδι αν θυμάμαι καλά. Τη βγάλαμε από το νοσοκομείο, της πήραμε ορθοπεδικά κρεβάτια, τα πάντα», είπε ο πατέρας των τριών κοριτσιών.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στα όσα έχουν ακουστεί περί κληρονομιάς που ενδέχεται να είχε η συγκεκριμένη γυναίκα, αλλά και για τα ενοίκια που λέγεται ότι δεν πλήρωνε η οικογένεια. «Η γυναίκα καταρχήν έπαιρνε μόνο μια σύνταξη. Ούτε λεφτά είχε, ούτε τίποτα. Εμείς τής δίναμε τα ενοίκια κανονικά, με αποδείξεις. Μπορεί να φανεί, υπάρχουν τα πάντα στις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπήρχε όφελος. Καταρχήν, γιατί να σκοτώσεις μια γυναίκα που ούτε καν σου έχει γράψει το σπίτι;», απάντησε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Εντούτοις σήμερα έγινα γνωστό ότι θα γίνει εκταφή της σπιτονοικοκυράς, καθώς η μεν κατηγορουμένη υποστηρίζει ότι η γυναίκα της είχε καρκίνο, άλλοι συγγενείς της 69χρονης παρότι δεν είχαν σχέσεις μαζί της, την διαψεύδουν. Θα γίνει εκταφή για να προσδιοριστεί αν υπήρχαν τοξικές ουσίες στον οργανισμό της. Η γυναίκα απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2020. Φημολογείται, χωρίς όμως να έχει διασταυρωθεί, ότι ο Δασκαλάκης είχε πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς του για να μεσολαβήσει σε πώληση ακινήτου αξίας 250.000 ευρώ. Οι συγγενείς της είναι μακρινά ξαδέλφια και εν γένει η θανούσα δεν είχε σχέσεις με κανέναν συγγενή της εδώ και πολλά χρόνια και ήταν μοναχικό άτομο.

Σήμερα “Τα Νέα” και  “Το Βήμα” έφεραν στη δημοσιότητα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο της γυναίκα που πέθανε σε ηλικία 69 ετών και έπασχε από καχεξία, καρκίνο και είχε οστεολυτικές βλάβες, ενώ κατ΄άλλες πληροφορίες είχε και σκλήρυνση κατά πλάκας. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με πυρετό και δύο μέρες αργότερα παρουσίασε σηψαιμία και υπέκυψε σε εμπύρετο νόσημα αγνώστου αιτιολογίας, καθώς δεν είχε επιβεβαιωθεί κορονοϊός εργαστηριακά.

Παράλληλα, επίκειται η εκταφή της Τζωρτζίνας για να ερευνηθεί το τάμπλετ του παιδιού, που η μητέρα έβαλε στο φέρετρο “για να έχει συντροφιά το παιδί”, αλλά εκφέρονται υπόνοιες ότι ίσως είχε κάποια ενοχοποιητικά για την κατηγορουμένη στοιχεία. Επίσης γίνονται “φύλλο και φτερό” τα οικονομικά του ζευγαριού, όπως και συγγενών τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι