ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Οι καβγάδες και οι θάνατοι που “ένωναν”

υποθεση Πισπιρίγκου

Με νέο δικηγόρο θα παρουσιαστεί την Δευτέρα στον ανακριτή η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατήγγειλε ότι την χτύπησαν αστυνομικοί βρίζοντάς την. Η μητέρα και η αδελφή της όμως, είπαν ότι η κατηγορουμένη τους έδειξε σημάδια στα πλευρά της και ότι φοβόταν να καταγγείλει τους αστυνομικούς. Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι διέψευσε τον ξυλοδαρμό της η ίδια η κρατουμένη και ότι η εξέταση του ιατροδικαστή δεν έδειξε σημεία άσκησης βίας.

Ο σύζυγός της, που εργάζεται ως διανομέας και έχει πάρει άδεια από την εργασία του –ή έχει απολυθεί– χαρακτηρίσθηκε από κάποιους ως “χλιαρός” στις αντιδράσεις του και “άφαντος” μετά την σύλληψη της Πισπιρίγκου. Ο δικηγόρος του τόνισε ότι ο Μανος Δασκαλάκης «είναι σοκαρισμένος, δεν μπορεί να το πιστέψει και θέλει να ενημερωθεί για όσα αναφέρονται στην δικογραφία, έχει δε δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των αρχών».

Ο ίδιος δήλωσε: «Τονίζω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου. Όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι».

Η ίδια η Πισπιρίγκου φέρεται να είπε σε δημοσιογράφο ότι τελικά θα στραφεί εναντίον της και ο εν διαστάσει σύζυγός της «επειδή είναι άνεργος και θέλει να βρει δουλειά, αλλά και επειδή φοβάται μην πάει κατηγορούμενος μαζί μου όπως και ο πατέρας του». Αστυνομικές πηγές, ανώνυμα όμως, υποστηρίζουν ότι ίσως η Ρουλα Πισπιρίγκου εκβιάζει τον σύζυγό της και “τον κρατάει” με κάτι, αλλά συγγενείς του εκτιμούν ότι ο Μανώλης Δασκαλάκης, όπως και κάθε πατέρας, δεν θα υπέκυπτε σε εκβιασμό για να συγκαλύψει τη δολοφονία των παιδιών του και ότι κατά πάσα πιθανότητα όλα αυτά του φαίνονταν αδιανόητα.

Προηγούμενα επεισόδια

Η εφημερίδα “Πελοπόννησος” από την άλλη, φέρνει στη δημοσιότητα ένα επεισόδιο μεταξύ πατέρα και μάνας, που δείχνει ότι ο πατέρας δεν ήταν απόλυτα βέβαιος για την αθωότητα της συζύγου του. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ενώ βρίσκονταν “στα χωρίσματα” λογομάχησαν για τα παιδιά και για τις κατηγορίες εις βάρος της μάνας ότι τα σκότωσε. Ο Δασκαλάκης θυμωμένος της είπε «για τα δύο παιδιά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά» και τότε εκείνη όρμησε να τον χτυπήσει και πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια.

Παράλληλα το Mega ανέφερε ότι το 2014 είχε γίνει καταγγελία για κακοποίηση της μικρής Τζωρτζίνας, που τότε ήταν ενός έτους και ήταν η πρωτότοκη. Η έρευνα των κοινωνικών υπηρεσιών δεν διαπίστωσε κάτι μεμπτό και η υπόθεση σταμάτησε εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πισπιρίγκου ζήτησε σήμερα από τη μητέρα και την αδελφή της να βρουν στοιχεία για την αθωότητά της και ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για να αποδείξει ότι δεν σκότωσε εκείνη τα παιδιά της.

Εκφράζονται υπόνοιες ότι είχε ξαναχορηγήσει κεταμίνη στο τρίτο παιδί, την μικρή Τζωρτζίνα, και για αυτό εκείνο παρουσίαζε κατά καιρούς διάφορα ανεξήγητα συμπτώματα. Υπενθυμίζεται ότι η ταλαιπωρία της υγείας της άτυχης Τζωρτζίνας άρχισε δύο μήνες μετά το θάνατο της μικρής αδελφής της Ίριδας, που πέθανε σε ηλικία μόλις 6 μηνών τον Απρίλιο του 2021 και δύο χρόνια μετά το θάνατο της μικρής Μαλένας, που φέρεται να πέθανε από πνευμονικό οίδημα το 2020.

Τα άλλα δύο παιδιά

Πρώτη “έφυγε” η Μαλένα όταν ήταν 3,5 ετών και τότε η Τζωρτζίνα ήταν 7 ετών και η μητέρα της έγκυος στην Ίριδα. Τότε ο Μανώλης Δασκαλάκης ήθελε να χωρίσουν και είχε μπαρκάρει σε καράβι. Ομως η ασθένεια του παιδιού τον γύρισε πίσω. Η μικρή Μαλένα εισήχθη στο “Παίδων” τον Απρίλη του 2019 και διαγνώσθηκε με λευχαιμία. Η χημειοθεραπεία πήγαινε καλά, το παιδί ανταποκρινόταν, και ξαφνικά, ενώ νοσηλευόταν σε πτέρυγα του νοσοκομείου και ήταν με την μητέρα του, η καρδιά του σταμάτησε.

Η ιατροδικαστής κατέληξε ότι ο θάνατος επήλθε από πνευμονικό οίδημα και ηπατική ανεπάρκεια. Οι γονείς έκαναν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, επειδή το ήπαρ του παιδιού δεν είχε κανένα πρόβλημα σύμφωνα με τις εξετάσεις στο νοσοκομειο. Η υπόθεση αυτή δεν προχώρησε. Η σχέση του ζευγαριού εξακολουθούσε να παραπαίει. Εν τω μεταξύ γεννήθηκε η Ίριδα και το κοριτσάκι δεν διαγνώσθηκε με κανένα παθολογικό πρόβλημα.

Όμως όταν ήταν 6 μηνών “πέθανε στον ύπνο του” και η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ως πιθανή αιτία το σύνδρομο αιφνιδίου βρεφικού θανάτου ή υποπλασία του βηματοδότη της καρδιάς. Οι γονείς ήθελαν να γίνουν άμεσα εξετάσεις για τα αίτια θανάτου και ανέλαβε τη μεταφορά των οργάνων ο ίδιος ο πατέρας σε παθολογοανατόμο στα Ιωάννινα. Ο λόγος –όπως είπαν– ήταν πως υπήρχε ανοιχτή δικαστική διαμάχη μεταξύ των γονέων και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών για τον θάνατο της μικρής Μαλένας. Έτσι λοιπόν ως καλύτερη λύση, προκρίθηκε η μεταφορά των οργάνων στα Ιωάννινα.

Η διαμάχη του ζευγαριού

Το ζευγάρι ήταν και πάλι εν διαστάσει, όταν η Τζωρτζίνα άρχισε να παρουσιάζει δυο μήνες μετά περίεργα συμπτώματα, χωρίς όμως να βρίσκεται τίποτα παθολογικό. Το παιδί εισήχθη στο Νοσοκομείο Πατρών με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή και ναι μεν οι γιατροί το επανέφεραν στη ζωή, αλλά είχε μείνει πλέον παράλυτο λόγω μη οξυγόνωσης του εγκεφάλου για πολλή ώρα. Ακολούθησε η εμφύτευση απινιδωτή και βηματοδότη στο Ωνάσειο, για να διασφαλιστεί το κορίτσι από τυχόν καρδιακά αρρυθμικά επεισόδια. Στις αρχές του καλοκαιριού εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο με ακαθόριστης αιτιολογίας αλλά πολύ ανησυχητικά συμπτώματα και χρειάσθηκε ΜΕΘ.

Τον περασμένο Ιανουάριο το παιδί διακομίσθηκε στην Αθήνα για πληρέστερο έλεγχο, αλλά ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο έπαθε ανακοπή. Ο τρίτος θάνατος αλλά και τα ακαθόριστα αίτια θανάτου των άλλων δύο παιδιών, θορύβησαν τους γιατρούς και τελικά, την Αστυνομία. Ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης εκτιμά για την 33χρονη ότι δεν πρόκειται για άτομο που έχει το ακαταλόγιστο, καθώς έχει μεν μια διαταραγμένη μακιαβελική προσωπικότητα και έλλειψη ενσυναίσθησης για τα αισθήματα των άλλων, όμως δεν πάσχει από παράνοια και είναι σε θέση να διαχωρίσει το καλό από το κακό.

Κάποιες αναφορές γίνονται και στο έγκλημα που είχε διαπράξει ο παππούς της, όταν σε ηλικία 20 ετών στραγγάλισε την 18χρονη γιαγιά της επειδή εκείνη ήθελε να χωρίσουν. Επίσης αναφέρονται στο θάνατο της σπιτονοικοκυράς της, ως ύποπτο. Πάντως η θανούσα έπασχε από καρκίνο. Mε το θέμα της Πισπιρίγκου έχει ασχοληθεί η Whasington Post, η γαλλική Le Parisien αλλά και γερμανικές και βρετανικές εφημερίδες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι