1.190 κρούσματα – Ίσως πλήρες lockdown στη Δυτική Αττική και στο βορρά πριν τις γιορτές

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Για αυστηρό και πλήρες lockdown σαν της άνοιξης μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κακίλιας, αναφερόμενος στο ότι ενώ παντού υπάρχει κάποια μείωση κρουσμάτων, σε κάποιες περιοχές παρατηρείται αύξηση ή ελάχιστη μείωση.

Οι περιοχές αυτές είναι: Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Πέλλα, Σέρρες, Λάρισα και Δυτική Αττική (Ελευσίνα, Άνω Λιοσια, Ζεφύρι, Ασπρόπυργος, Ερυθρές, Φυλή, Μάνδρα, Μέγαρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα, Βίλια και Οινόη). Όπως είπε ο υπουργός αν δεν σημειωθεί σημαντική κάμψη κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία σε αυτές τις περιοχές, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα περιορισμού άμεσα, πριν τις γιορτές. Προηγουμένως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι “αν χρειαστεί στη Δυτική Αττική θα σφραγίσουμε σπίτια πόρτα-πόρτα”.

Ο υπουργός παράλληλα είπε ότι αναμένονται ουσιαστικά τρία εμβόλια στις αρχές του χρόνου και αναφέρθηκε στους υγειονομικούς που θα εμβολιαστούν πρώτοι με κάποια από τα εν τω μεταξύ εγκριθέντα. Παράλληλα κάλεσε να σκεφτούν όλοι την υγεία των αγαπημένων τους και να μην τους εκθέτουν σε κίνδυνο ζωής και να περάσουν τις γιορτές συντηρητικά.

Φαρμακοεπαγρύπνηση

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση και στην φαρμακοεπαγρύπνηση. Είπε ότι το εμβόλιο θα εγκριθεί μόνον αν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, αλλά όπως ισχύει για κάθε φάρμακο που χορηγείται, εν συνεεία θα παρακολουθείται. Κάθε σκεύασμα δηλαδή παρακολουθείται και σε βάθος χρόνου με τη φαρμακοεπαγρύπνηση. Αυτή δίνει τη δυνατότητα καταγραφής κάποιων πολύ σπάνιων ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την χορήγηση του εμβολίου

Τα κρούσματα

 

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.190 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φθάνει πλέον τα 127.557. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 552 ασθενείς, ενώ 85 έχασαν την μάχη –οι νεκροί έφθασαν τους 3.870.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι