1.500 ΙΧ την ώρα περνάνε από τα διόδια – Από τα μαγαζιά στο κέντρο και φουλάρισμα για επαρχία

1.500 ΙΧ την ώρα περνάνε από τα διόδια – Από τα μαγαζιά στο κέντρο και φουλάρισμα για επαρχία

Κίνηση Χριστουγέννων παρουσίασε απόψε η Αθήνα, καθώς χιλιάδες ΙΧ προκάλεσαν μποτιλιάρισμα σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο, της Εθνικής Οδού περιλαμβανομένης, καθώς έφυγαν 45.000 αυτοκίνητα προς επαρχία. Ομως το παράδοξο είναι ότι σχεδόν άλλα τόσα ήρθαν, ίσως από εκείνους που πήγαν χτες στην επαρχία να αφήσουν κάποιους δικούς τους και ξαναγύρισαν στην πρωτεύουσα.

Στο κέντρο η κίνηση (αλλά όχι και η διάθεση0 ήταν ανάλογη με των Χριστουγέννων και πολλοί μαγαζάτορες έλεγαν ότι αν δεν υπήρχε περιορισμός πελατών με το τετραγωνικό μέτρο του εμβαδού, μπορεί και να είχαν κάνει σήμερα ειδικά, τζίρο ενός μήνα.

Ο κόσμος ψώνιζε μέχρι την τελευταία στιγμή από τα καταστήματα που κλείνουν για τρεις (;) εβδομάδες και αγοράζει αντικείμενα που θεωρεί ότι θα χρειαστεί στο lockdown ή τακτοποιεί εκκρεμότητες που θα δυσκολευτεί να φέρει σε πέρας με την καραντίνα.

15% πάνω από των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο. Ήταν κατά 15% περισσότερη ακόμα κι από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

 

Η Ερμού πλημμύρισε από κόσμο που βγήκε για τα τελευταία ψώνια πριν την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μέχρι τις 3:30 μ.μ της Παρασκευής κατέγραψε μεσοσταθμική αύξηση του τζίρου της τάξης του 20%, στα καταστήματα του κέντρου. Και το αποκορύφωμα ηρθε το απόγευμα και το βραδάκι,  με τον κόσμο να ψωνίζει ακόμα και όταν κατέβαιναν πλέον τα ρολά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι