1.690 κρούσματα – Εκατό την ημέρα μπαίνουν στο νοσοκομείο – Ο Τσιόδρας ανησυχεί

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.690 νέα κρούσματα με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα 37.196. Επισης ανακοινώθηκαν πέντε θάνατοι και ο αριθμός των διασωληνωμένων –έφθασαν τους 128.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, που μίλησε (τηλεδιάσκεψη) σε αιματολογικό συνέδριο, τα κρουσματα μπορεί να είναι και τριπλάσια από τα καταγραφόμενα και πάντως τα ενεργά είναι πάνω από 8.500.  Θεωρεί μαθηματικά βέβαιο ότι θα κλυδωνιστεί το σύστημα υγείας, καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ ανά περιοχή ήδη είναι στη Δυτική Μακεδονία 100%, στην Κεντρική Μακεδονία 46%, στην  Ήπειρο 40%, στη Θεσσαλία 40%, στη Θεσσαλονίκη 60% και  στην Αττική: 61%,

 

Ο κ. Τσίοδρας ανέφερε ότι συναγερμός έχει σημάνει στην επικράτεια, γι’ αυτό το υπουργείο έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στελεχώσει ΜΕΘ. Υπάρχει ακόμα επάρκεια, είπε, αλλά μια γρήγορη και επιθετική αύξηση της ζήτησης, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.  Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται 100 εισαγωγές την ημέρα και αυτό θα ασκήσει πίεση στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο κ. Τσίοδρας. Το ευρύ κύμα θανάτων άνω των 75 ετών θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

«Το στέλεχος του ιού έχει αλλάξει λίγο και έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και όσο υπάρχει κινητικότητα, τόσο θα αυξάνονται τα κρούσματα», υπογράμμισε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι