100.000 ευρώ θα πουλούσε αγαλματίδιο του 5ου π.Χ. αιώνα

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Αρχαίο άγαλμα του 5ου Π.Χ. αιώνα, εξαιρετικής τέχνης και σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας, παραδόθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Βρέθηκε στα χέρια ενός ημεδαπού στην Κορινθία, που αναζητούσε υποψήφιους αγοραστές, με σκοπό να το πουλήσει έναντι του χρηματικού ποσού των 100.000 ευρώ.

Το άγαλμα ύψους περίπου 37 εκατοστών, που αναπαριστά καθήμενο άνδρα,  παρέδωσε, σε ειδική εκδήλωση, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης στη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Βασιλική Παπαγεωργίου.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι