100 εκατ. δολάρια δίνει ο Bloomberg για να μην εκλεγεί ο Τραμπ

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικ Μπλούμπεργκ θα στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν που έλαβε το προεδρικό χρίσμα από τους Δημοκρατικούς. Θα δαπανήσει συγκεκριμένα 100 εκατ. δολάρια στη Φλόριντα για την προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Η Φλόριντα θεωρείται πολιτεία-κλειδί για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 24 Σεπτεμβρίου στη Φλόριντα.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2016, ο Τραμπ είχε κερδίσει τη Φλόριντα. Για το λόγο αυτό ποντάρει σε μεγάλη συμμετοχή των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων στην πολιτεία αυτή.

«Πίστευα πως ο «Mini Mike» είχε τελειώσει με τους Δημοκρατικούς», έγραψε ειρωνικά στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το παρελθόν του μεγιστάνα

Το “καρφί” οφείλεται στο ότι ο Bloomberg (ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο) πηγαινοερχόταν μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στις τρεις θητείες του ως δημάρχου της Νέας Υόρκης.  Αποχώρησε από τους Δημοκρατικούς για να εκλεγεί δήμαρχος με τους Ρεπουμπλικανούς την δεύτερη φορά. Εν συνεχεία ξαναγύρισε στους Δημοκρατικούς, αλλά ως δήμαρχος ακολούθησε ρεπουμπλικανική (συντηρητική) πολιτική. Αποχώρησε από τους Δημοκρατικούς και το 2018 επανήλθε σε αυτούς.

Είναι ο ιδρυτής, ο διευθύνων σύμβουλος και ο ιδιοκτήτης της Bloomberg L.P., μιας πολυεθνικής εταιρείας οικονομικών υπηρεσιών, λογισμικού και μέσων μαζικής ενημέρωσης που φέρει το όνομά του. Γιος Εβραίου αλλά μη φανατικού στα θρησκευτικά ζητήματα λογιστή, με παππούδες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία σεκιούριτι Salomon Brothers, πριν δημιουργήσει την δική του εταιρεία το 1981 και εργαστεί για τα επόμενα είκοσι χρόνια ως ο διευθύνων σύμβουλός της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι