101 ετών έγινε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

101 ετών έγινε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

«Μια ζωή 101 ετών, πλούσια σε εμπειρίες, γεμάτη αγώνα και προσφορά για τη δημοκρατία και την ισότητα» έγραψε στην ανάρτησή του στα social ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τα γενέθλια της μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου.

«Η πορεία σου δεν ήταν απλώς μαρτυρία μιας εποχής, αλλά φωτεινός φάρος για όσους ακολούθησαν τα βήματά σου» της γράφει ο γιος της Γιώργος και καταλήγει: «Σήμερα, όμως, δεν τιμούμε μόνο τα επιτεύγματά σου, άλλα είναι η στιγμή που θέλουμε να σου πούμε πόσο σε αγαπάμε, σαν μητέρα που στάθηκες δίπλα μας με απέραντη δύναμη, σε κάθε δυσκολία και κάθε επιτυχία. Χρόνια πολλά στην Μαργαρίτα μας, που με την αγάπη της άνθισε η ζωή μας»

Η Μαργαρίτα Τσαντ-Παπανδρέου, γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1923, στην πολιτεία του Ιλινόι και σπούδασε δημοσιογραφία. Για χάρη της ο Παπανδρέου χώρισε την Ελληνοαμερικανίδα ψυχίατρο Χριστίνα Ρασσιά, και όταν παντρεύτηκαν απέκτησαν τέσσερα παιδιά, όμως στην πορεία την απατούσε συστηματικά με πολύχρονες σχέσεις που συζητούνταν ευρέως. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου Ίδρυσε την Ένωση Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε.) και φρόντισε χωρίς να είναι υπουργός, να αλλάξει ο νόμος ώστε να κρατά η γυναίκα το δικό της επώνυμο, να καταργηθεί το δεσποινίς σε αντιδιαστολή προς το κυρία, να νομιμοποιηθούν οι αμβλώσεις και να έχουν ίσα δικαιώματα άνδρες και γυναίκες στην κηδεμονία των παιδιών. Ζει πλέον στο Φάληρο.

Σε δική του ανάρτηση ο Νίκος Παπανδρέου γράφει για την μητέρα του:

«Γενέθλια. Χθες εγώ, σήμερα εκείνη… Σας ευχαριστούμε θερμά για τις υπέροχες ευχές σας».

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx