Kαραντίνα για τους ανεμβολίαστους Έλληνες ταξιδιώτες στη Γερμανία

Καραντίνα για τους ανεμβολίαστους Έλληνες ταξιδιώτες στη Γερμανία

Η Γερμανία περιέλαβε και την Ελλάδα στις “περιοχές υψηλού κινδύνου”, με αποτέλεσμα από την ερχόμενη Δευτέρα να μπαίνουν πλέον σε δεκαήμερη καραντίνα όσοι ταξιδιώτες είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει. Στην ίδια λίστα τέθηκε η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου “Ρόμπερτ Κοχ”.

Όσοι μπουν σε καραντίνα θα μπορούν να υποβληθούν σε PCR τεστ την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, θα γλιτώσουν το υπόλοιπο πενθήμερο της καραντίνας. Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την πέμπτηη ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν στην Γερμανία από την Ελλάδα και άλλες χώρες στην “κόκκινη λίστα” θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ), καθώς και τόπο διαμονής. Στη Γερμανία έχει καταληφθεί μεγάλο ποσοστό των κλινών ΜΕΘ (στη Βαυαρία το 97%) και ήδη εφαρμόζονται πολλά περιοριστικά μέτρα, ενώ συζητείται και γενικό lockdown.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι