12 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ανησυχία προκλήθηκε την περασμένη βδομάδα σε ιδιωτική κλινική της Κοζάνης όταν βρέθηκε θετική στον ιό μια ασθενής.  Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η κλινική έκανε μοριακά τεστ σε  πολλούς εργαζόμενους και ασθενείς και βρέθηκαν 12 κρούσματα μεταξύ των 200 ασθενών και των 130 εργαζομένων.

Οι δέκα από τους δώδεκα φορείς ήταν ασθενείς της κλινικής και οι δύο ήταν εργαζόμενοι. Πέντε από τους ασθενείς διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο,  ενώ άλλοι πέντε ασυμπτωματικοί ασθενείς παραμένουν στο θεραπευτήριο σε ξεχωριστό πλέον χώρο. Οι ι δύο φορείς που ήταν εργαζόμενοι, μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται, ενώ το τελευταίο 48ωρο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 200 μοριακά τεστ που διενήργησε η διεύθυνση του θεραπευτηρίου τις τελευταίες ημέρες. Αύριο, Τρίτη, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην κλινική για τη διενέργεια και νέων τεστ σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους. Η κλινική έχει τμηματοποιηθεί, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι