13 συλλήψεις και κατάσχεση θαλαμηγού για τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν πυρκαγιά στην Ύδρα

13 συλλήψεις και κατάσχεση  θαλαμηγού για τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν πυρκαγιά στην Ύδρα

Κατασχέθηκε θαλαμηγός και συνελήφθησαν 13 άτομα για ρίψη πυροτεχνημάτων, καθώς από αυτά θεωρείται ότι ξέσπασε πυρκαγιά στην Ύδρα.

Η φωτιά στο νησί ξέσπασε χθες τη νύχτα και η έρευνα της Πυροσβεστικής είναι εν εξελίξει. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθησαν σήμερα από το τμήμα  Αντιμετώπισης Εμπρησμών 13 Έλληνες, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της 21ης Ιουνίου 2024. Αυτοί θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ζήτησαν από Λιμενικό Σώμα τα στίγματα όλων των πλοίων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, όπου «έπεσαν» τα βεγγαλικά και ξέσπασε η φωτιά. Καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου υπέδειξε στο Λιμενικό και στην Πυροσβεστική από ποιο σκάφος είδε να εκτοξεύονται τα βεγγαλικά που έπεσαν στην Ύδρα. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού εν συνεχεία εντόπισαν την θαλαμηγό που είχε πλέον αγκυροβολήσει στη Βουλιαγμένη και πήραν καταθέσεις από όλους όσοι βρίσκονταν στο σκάφος την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Ύδρα. Εν συνεχεία προχώρησαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το σκάφος είχε ναυλωθεί από τουρίστες από το Καζακστάν. Ομως δεν έχει συλληφθεί κανείς αλλοδαπός και τεκμαίρεται πως είτε έριχνε φωτοβολίδες μόνον το πλήρωμα είτε έριχναν και οι τουρίστες, αλλά αναχώρησαν για την πατρίδα τους.

«Η φωτιά μας ξενύχτησε, ήταν σε δύσβατη περιοχή, επιχείρησε από την πρώτη στιγμή το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο, μες στα μεσάνυχτα, με δύσκολες συνθήκες λόγω θαλασσοταραχής. Με το πρώτο φως της ημέρας ήρθε και το πρώτο εναέριο μέσο», δήλωσε ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, μιλώντας στο Action24 το πρωί του Σαββάτου. «Ο δήμος θα κινηθεί αστικά, όποτε υπάρχει τέτοιο περιστατικό στο νησί, δεν φαντάζεστε τί άγχος περνάμε, γιατί δεν έχουμε δασικούς δρόμους, τρέμουμε την καταστροφή, χώρια τα έξοδα», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι