15χρονη φορέας σε κατασκήνωση – Ο ΕΟΔΥ είπε… να την πάνε για τεστ οι γονείς!

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Κατασκήνωση στη Χαλκιδική ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ ότι παρουσιάστηκε ύποπτο κρούσμα μεταξύ των παιδιών και σε πρώτη φάση συνεστήθη “να την παρακολουθήσουν για 24 ώρες”! Όταν μάλιστα κλήθηκαν οι γονείς, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης τους συνέστησαν γενικώς και αορίστως να πάνε το παιδί για τεστ “αν θέλουν να επανέλθει στην κατασκήνωση”.

Όταν τελικά 2 μέρες μετά βγήκε το παιδί θετικό (σε νοσοκομείο της Βέροιας), τότε ο ΕΟΔΥ  συνέστησε στην κατασκήνωση “να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 15χρονη”. Και εν συνεχεία όμως, αντί να στείλει κλιμάκιο για τεστ, άφησε τα παιδιά που έμεναν στην ίδια σκηνή με την 15χρονη να αναχωρήσουν χωρίς τεστ για τα σπίτια τους! Απλώς είπαν στους γονείς “πάρτε τα παιδιά σας και κάντε τους τεστ”….

Πέντε μέρες στην κατασκηνωση

Η 15χρονη είχε πάει στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου, όμως λίγες μέρες μετά (στις 9 Ιουλίου) παρουσίασε δεκατική κινηση. Οι υπεύθυνοι αντιμετώπισαν την αδιαθεσία του κοριτσιού ως πιθανό κρούσμα και την έθεσαν υπό παρακολούθηση για 24 ώρες. Ο πυρετός δεν έπεσε και στις 10 Ιουλίου ενημερώθηκαν οι γονείς της, που θέλησαν να την παραλάβουν. Τους εξήγησαν από την κατασκήνωση, ότι δεν ξέρουν αν πρόκειται για κρούσμα και ότι αν θέλουν το κορίτσι να μείνει στις εγκαταστάσεις, θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ -ανεξήγητο (και επικίνδυνο) το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ δεν προχώρησε αμέσως σε τεστ τόσο στο κορίτσι όσο και στις επαφές του εξαρχής.

Επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων;

Η 15χρονη υπεβλήθη σε εξέταση τελικά στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου και διαγνώσθηκε θετική. Η κατασκήνωση ενημέρωσε για το αποτέλεσμα τον ΕΟΔΥ χτες το βράδυ (11 Ιουλίου) και το μόνο που ζητήθηκε άμεσα ήταν να απομονωθούν όσοι είχαν έρθει σε επαφή με το κορίτσι για το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν συμπτώματα -δηλαδή μπήκαν θεωρητικά σε καραντίνα. Ενημερώθηκαν και οι γονείς των παιδιών που μοιράζονταν την ίδια σκηνή με την 15χρονη, προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να τους κάνουν τεστ. Δηλαδή ο ΕΟΔΥ παρά τη διάγνωση, και πάλι δεν έστειλε κλιμάκιο και επαναπαύεται στα τεστ που μπορεί να κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους, τα οποία δεν έχουν καν συμπτώματα! Επιπλέον, η 15χρονη επί πέντε ημέρες δεν είχε έρθει σε επαφή μόνον με όσους έμενε στην ιδια σκηνή, αλλά και με άλλα παιδιά και ασφαλώς με το προσωπικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι