15ετής κάθειρξη σε πατέρα και 20χρονο γιο, για δολοφονία εργολάβου

15ετής κάθειρξη σε πατέρα και 20χρονο γιο, για δολοφονία εργολάβου

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω σε 53χρονο και στον 20χρονο γιό του που κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατά πλειοψηφία 5-2. Μειοψήφησαν οι ένορκοι που έκριναν ότι ο γιος ήταν αθώος.

Θύμα ήταν ένας 46χρονος εργολάβος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, από την Αλβανία. Όσον αφορά τον 20χρονο, το δικαστήριο δέχτηκε τα ελαφρυντικά της ανηλικότητας, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Ομως και πάλι επέβαλε 15 χρόνια φυλακή στον τότε έφηβο γιο του φυσικού αυτουργού.

Η Εισαγγελέας της έδρας είχε προηγουμένως εισηγηθεί να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εργολάβος είχε διαπληκτισμό με τον 53χρονο για οφειλή δεδουλευμένων και το δικαστήριο δέχτηκε ότι τελικά πατέρας και γιος συνήργησαν στο φόνο. Συγκεκριμένα, αφού τύλιξαν γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τελικώς να επιφέρουν τον θάνατό του με χτυπήματα στο κεφάλι. Εν συνεχεία, τοποθέτησαν το πτώμα του σε φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 53χρονου και άφησαν τον νεκρό σε ορεινή ερημική περιοχή στην Ψίνθο.

Την επόμενη ημέρα, και συγκεκριμένα την 29η Αυγούστου 2022 ο 53χρονος επικοινώνησε με τον τεχνικό των καμερών του ξενοδοχείου. Του ζήτησε να μεταβεί στο ξενοδοχείο και να πραγματοποιήσει διαμόρφωση στο δίσκο του καταγραφικού συστήματος των καμερών, για να σβήσει τα στοιχεία που έδειχναν ότι είχε συναντηθεί με το θύμα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του αποβιώσαντος επήλθε συνεπεία κακώσεων κεφαλής και όχι από πνιγμό. Ο πατέρας είπε ότι γιος του δεν είχε καμία συμμετοχή, αλλά το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι το θύμα είχε ύψος 1.90 και βάρος 150 κιλά και δεν μπορούσε να το μετακινήσει μόνος του ο 55χρονος. Η εισαγγελική έδρα ήταν της άποψης ότι πάνω στον καβγά ο γιος χτύπησε το θύμα στο κεφάλι και ο πατέρας ανέλαβε την ευθύνη για να καλύψει τον γιο. Ο γιος είπε απεναντίας ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στο φόνο και ότι ο πατέρας του, του ζήτησε να τον βοηθήσει στη μεταφορά του πτώματος.

Νωρίτερα έλεγαν ότι το θύμα είχε πιεί και ζητούσε πιεστικά τα χρήματά του, και είχε χτυπήσει τον πατέρα, οπότε ο γιος έσπρωξε το θύμα για να προστατεύσει τον πατέρα του. Ο εργολάβος πήρε ένα σχοινί για να ακινητοποιήσει το θύμα και όχι για να το σκοτώσει, όπως είπε, αλλά καθώς το έσφιγγε, το θύμα έχασε τις αισθήσεις του και πέφτοντας ξαναχτύπησε στο κεφάλι. Κανείς από τους δύο δεν δέχθηκε ότι χτύπησε το θύμα στο κεφάλι και απέδωσαν τον θάνατο στα χτυπήματα από πτώση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι