17χρονος Πακιστανός ο δράστης με τον μπαλτά στο Charlie Hebdo

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο βασικός ύποπτος της επίθεσης με μπαλτά, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι χθες μπροστά από τα παλιά γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, «ομολόγησε την πράξη του, κατά τη διάρκεια της κράτησής του», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο νεαρός συνέδεσε την πράξη του με την αναδημοσίευση σατιρικών σκίτσων (του προφήτη Μωάμεθ από τη Charlie Hebdo) και «είπε ότι δεν μπορούσε να το ανεχθεί».

Επίσης συνελήφθη άλλος ένας άνδρας που είναι πρώην συγκάτοικός του δράστη. Επτά άτομα παρέμεναν υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένου του αυτουργού.

Κατά την επίθεση τραυματίσθηκαν δύο εργαζόμενοι στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Premiers Lignes και χειρουργήθηκαν χθες το βράδυ. Η εταιρεία παραγωγής στην οποία εργάζονταν ετοίμαζε ένα ντοκιμαντέρ για τη Charlie Hebdo.

«Τραυματίστηκαν σοβαρά στο πρόσωπο. Η επίθεση ήταν απίστευτα βίαιη», περιέγραψε ο Ερμάν. «Ο δράστης ήθελε να σκοτώσει», ειπε ο διευθυντής της εταιρείας παραγωγής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι