17χρονος Ιταλός σκότωσε “χωρίς λόγο” γονείς και αδελφάκι

17χρονος Ιταλός σκότωσε “χωρίς λόγο” γονείς και αδελφάκι

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι ένας δεκαεπτάχρονος δολοφόνησε όλη του την οικογένεια χωρίς να υπάρχει, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, κανένα κίνητρο.

Ο έφηβος την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σκότωσε στο σπιτι τους έξω από το Μιλάνο, την μητέρα του, τον πατέρα του και τον μικρότερο αδελφό του, δώδεκα ετών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο δράστης είπε στους εισαγγελείς ότι “στο σπίτι αλλά και με τους φίλους του ένιωθε σαν ξένος” και ότι “γενικά δεν ένιωθε καλά, αλλά δεν ειχε βίαιες διαθέσεις κατά των γονιών ή του αδελφού του παλιότερα”. Οι παππούδες του δεκαεπτάχρονου, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, τόνισαν ότι “αισθάνονται οίκτο και τον συμπονούν” και πως “είναι διατεθειμένοι να τον συναντήσουν”.

Ο έφηβος μαχαίρωσε θανάσιμα πρώτα τον αδελφό του, την ώρα που κοιμόταν, και στην συνέχεια την μητέρα και τον πατέρα του οι οποίοι, στο μεταξύ είχαν ξυπνήσει και είχαν μπει στο υπνοδωμάτιο των παιδιών τους. Ολοι έφεραν πολλά τραύματα. Πριν από λίγες ώρες έκαναν πάρτι για τα γενέθλια του πατέρα. Όταν ο δράστης τηλεφώνησε στην αστυνομία, είπε ότι ο πατέρας του σκότωσε μάνα και αδελφό και ότι εκείνος σκότωσε μόνον τον πατέρα του, όμως μετά από 12 ώρες ομολόγησε την αλήθεια. Είπε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει τις πράξεις του αλλά ότι σκεφτόταν να σκοτώσει τους γονείς του “εδώ και λίγες μέρες”. Από τη στιγμή που ομολόγησε δεν σταμάτησε να κλαίει.

Όταν οι καραμπινιέροι έφτασαν στις 02:00 τη νύχτα έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε η οικογένεια, βρήκαν τον 17χρονο Ρικάρντο δράστη να κάθεται στον τοίχο της αυλής, σιωπηλό, με το μαχαίρι γεμάτο αίμα, πεσμένο στα πόδια του, φορώντας μόνο το μποξεράκι του. Τεκμαίρεται ότι το αγόρι είχε ψυχική διαταραχή που έμεινε μάλλον αδιάγνωστη, επειδή η συμπεριφορά του αποδιδόταν πιθανόν στην εφηβεία. Απ΄ό,τι φαίνεται, πήγε στην κουζίνα και πήρε το μαχαίρι, σκότωσε πρώτα τον αδελφό του Λορέντζο, που πρόλαβε να φωνάξει, ξύπνησε η 48χρονη μάνα που έτρεξε στο υπνοδωμάτιο και την μαχαίρωσε αμέσως, έτρεξε και ο πατέρας, που είχε κλείσει τα 51 του χρόνια λίγες ώρες πριν, είδε μέσα στα αίματα τον μικρό γιο του και όταν έσκυψε να τον βοηθήσει, τότε ο 17χρονος τον μαχαίρωσε κι αυτόν.

Ολοι δηλώνουν έκπληκτοι, συγγενείς και γνωστοί και συμμαθητές και φίλοι. «Προφανώς υπήρχαν κάποιες ενδείξεις που πέρασαν απαρατήρητες», εκτιμά η εισαγγελέας. «Σε αυτές τις ηλικίες πρέπει ο γονιός να πάει το παιδί στον ψυχίατρο, το παιδί μόνο του δεν πρόκειται να ζητήσει βοήθεια, δεν καταλαβαίνει τι του συμβαίνει, αλλά μάλλον οι γονείς δεν είχαν καταλάβει την τραγική βαθύτητα του ψυχιατρικού προβλήματος του παιδιού τους».

Πηγή: Corriere della Serra

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx