18 νησιά με τοπική ασπίδα για τον κορονοϊό

18 νησιά με τοπική ασπίδα για τον κορονοϊό

Τα μικρά ελληνικά νησιά που λόγω του μικρού πληθυσμού τους εμβολιάσθηκαν οριζοντίως, χωρίς ηλικιακές κλάσεις, θεωρούνται covid-free γιατί θεωρητικά έχουν ανοσία αγέλης.

Τα νησιά στα οποία έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού και με τις 2 δόσεις είναι τα εξής: Καστελόριζο, Μεγανήσι, Οινούσσες, Φούρνοι, Κάλαμος, Ψαρά, Θύμαινα, Καστός. Τα νησιά στα οποία έχει γίνει ο εμβολιασμός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού με την πρώτη δόση είναι: Χάλκη, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί, Μαθράκι, Γαύδος, Νίσυρος, Αγαθονήσι, Ερεικούσσα. Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει για κάποια από αυτά και η χορήγηση της δεύτερης δόσης, αφου στο εμβόλιο της Pfizer η δεύτερη δόση πρέπει να χορηγείται σε συγκεκριμένη χρονική απόσταση από την πρώτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι