18% “μπροστά” η ΝΔ σε ανάλυση της Metron για το “Βήμα” – 5η έγνοια τα εθνικά θέματα

Νέα κατολίσθηση στην Κόρινθο – Ξανάκλεισε ο Ισθμός

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής», η οποία διενεργήθηκε κατά την περίοδο 24-29/6, λίγο πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜεΡΑ25 με 3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Δημοσκόπηση στο «ΒΗΜΑ» : Ανησυχία για την επόμενη ημέρα στην οικονομία

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι οι βασικές αγωνίες των πολιτών είναι η ανεργία και η οικονομία με βάση μάλιστα τις αυθόρμητες απαντήσεις (δηλαδή όχι στο λεγόμενο “κλειστό ερώτημα”, πείτε μας ποιο από τα εξής σας προκαλεί αγωνία, αλλά στο ανοιχτό ερώτημα “ποια είναι η βασική σας αγωνία”). Σύμφωνα με αυτές, το 40% απάντησε “τα οικονομικά/η οικονομία” και το 16% συγκεκριμένα “η ανεργία”.

Η πανδημία ως έγνοια υποχώρησε στην τρίτη θέση (14% των αυθορμήτων απαντήσεων). Αυτό εκτιμάται και ως αναμενόμενη απόρροια της επιτυχούς διαχείρισής της στο υγειονομικό πεδίο.

Ακολουθούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό με 9% και τελευταία η εξωτερική πολιτική με 7%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι