187 οι νεκροί – 55 κρούσματα (6 σε όλη την Ελλάδα, αλλά 49 σε Ξάνθη, Ροδόπη)

187 οι νεκροί – 55 κρούσματα (6 σε όλη την Ελλάδα, αλλά 49 σε Ξάνθη, Ροδόπη)

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 55 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 49 εντοπίζονται στην Ξάνθη και στη Ροδόπη.

Ειδικότερα 43 κρούσματα εντοπίσθηκαν στον δήμο Μύκης της Ξάνθης – εκ των οποίων τα 36 στον Εχίνο. Αλλα  6 καταγράφηκαν στη Ροδόπη, τα μισά στον οικισμό Αγίασμα του δήμου Ιάσμου και τα άλλα μισά στην Κομοτηνή. Ομως τα τρια  κρουσματα της Κομοτηνής, είναι επαφές των κρουσμάτων απο το χωριό Αγίασμα.

Επίσης άλλα τρία κρούσματα εντοπίσθηκαν στην Πέλλα, δύο  στην Αθήνα και ένα χαρακτηρίζεται ως «εισαγόμενο» κρούσμα, είναι δηλαδή ταξιδιώτης από το εξωτερικό -τουρίστας ή Ελληνας

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες έχουν επιβληθεί μέτρα τοπικού lockdown στον δήμο Ιάσμου Ροδόπης και ειδικά στον οικισμό Αγίασμα, που έχει περίπου διακόσιους κατοίκους, όπου ήδη από χθες ήταν γνωστά 5 κρούσματα.  Πολλοί μάλιστα  φορείς είναι ασυμπτωματικοί.Στην περιοχή της Ξάνθης έχουν εγκατασταθεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αλλά και κινητές μονάδες και οι έλεγχοι είναι συνεχείς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι