2.535 κρούσματα, ρεκόρ διασωληνώσεων

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Νέο αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών (672) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο, κατά το οποίο έχασαν την μάχη με τον ιό 60 ασθενείς.

Τα κρούσματα που προέκυψαν από 51.058 τεστ, είναι  2.535, από τα οποία τα 1.247 στην Αττική. Από αυτές τις εξετάσεις, μόνον οι 17.681 ήταν μοριακού ελέγχου και οι 33.377 έγιναν με rapid test, τα οποία είναι γνωστό ότι έχουν μικρότερη αξιοπιστία -τα θετικά τους είναι μεν σε ποσοστό 95% όντως θετικά, αλλά στα αρνητικά τεστ η αξιοπιστία είναι πολύ χαμηλότερη καθώς δεν “πιάνουν” πολλούς ασυμπτωματικούς φορείς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 672 με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Όμως το 18% από αυτούς δεν είναι άνω των 68 ετών ούτε έχουν υποκείμενο νόσημα. Οι εισαγωγές νέων ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας (σε “απλές” κλίνες κορονοϊού) έφθασαν από χθες μέχρι σήμερα το μεσημέρι τις 513, ενώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο μέσος όρος ήταν 450 εισαγωγές την ημέρα. Τώρα ο μέσος όρος της εβδομάδας έφθασε τις 469 .Η διάμεση ηλικία των νοσηλευομένων είναι  τα 44 έτη και των νεκρών τα 79.

Τα κρούσματα ανά περιφερειακή ενότητα και δήμο

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι