2.917 τα κρούσματα σήμερα και 29 θάνατοι! 170 την ημέρα εισάγονται για νοσηλεία

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Νέα έκρηξη κρουσμάτων και θανάτων ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, με 2.917 καταγεγραμμένα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα. Επισης ανακοινώθηκε ότι στη διασωλήνωση νοσηλεύονται 187 ασθενείς ενώ 29 άνθρωποι έχασαν την μάχη.

Ανάμεσα στους διασωληνωμένους είναι και 20 άνθρωποι που δεν έχουν κανένα υποκειμενο νόσημα. Οι περιοχές με τα κρούσματα θα αναρτηθούν μόλις δοθεί η λίστα.

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας σήμερα, κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης, εμφανίστηκε σχεδόν έκπληκτος από τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού.

«Ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε τόσους νοσηλευόμενους, 1.600 περίπου χθες το βράδυ, από έναν ιό που κάνει πνευμονία. Ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία, ούτε εμείς, ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι νέες εισαγωγές θα πιέσουν αφόρητα το σύστημα υγείας τις επόμενες ημέρες, ο μέσος όρος νέων εισαγωγών ξεπερνάει τις 170 ανά ημέρα».

ΜΕΘ

Ιδιαίτερα από τις 26 Οκτωβρίου και μετά, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε ο καθηγητής, έχουμε μια σημαντική αύξηση των νοσηλειών σε ΜΕΘ, οι οποίες εχθές το βράδυ έφθασαν τις 213 (σήμερα 187 λόγω των θανάτων). Αυτό συνεπάγεται «μια κάλυψη 60% των ΜΕΘ που έχουν οριστεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην χώρα», είπε ο ίδιος.

Τις τελευταίες 7 ημέρες παρουσιάστηκαν περισσότερα από 1.000 κρουσματα σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, «στην ηλικία δηλαδή που κατά κάποιο τρόπο κλιμακώνεται ο κίνδυνος» είπε ο κ. Τσίοδρας. «Είναι χαρακτηριστικό της επιδείνωσης της κατάστασης η άνοδος στη θετικότητα των τεστ που ξεπερνάει το 9%» σημείωσε ο καθηγητής, χωρίς να πει όμως σε ποιες περιοχές.

Για τις ΜΕΘ είπε ότι «όταν έχεις μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, θα νοσηλευτούν στις ΜΕΘ και νεότεροι άνθρωποι. Ήδη ειναι στις ΜΕΘ 27 άτομα ηλικίας 55-64 ετών και 18 άτομα ηλικίας 45-54 ετών», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx