20 νέα κρούσματα σήμερα – Διασωληνώθηκαν άλλοι δύο – Τα 16 από Ξάνθη

Κόκκινη κάρτα από λοιμωξιολόγους για Πάσχα στο χωριό

Είκοσι νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φθάνει τα 3.088, εκ των οποίων το 55.0% ειναι άνδρες.

 

Συνολικά σήμερα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 14 συμπολίτες μας -ήταν 10 προ διημέρου, χτες έγιναν 12 και σήμερα 14.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι τα 75 έτη. Απο τους διασωληνωμένους, οι 6 είναι γυναίκες και οι 8 άνδρες. To 78 % έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Για το 12% ο ΕΟΔΥ δεν μας δίνει στοιχεία.

Επισης δεν μας ενημερώνει αν τα νέα κρουσματα είναι “ορφανά” (άγνωστης πηγής μετάδοσης), απο τις δειγματοληψίες σε κέντρα υγείας ή διαπιστώθηκαν  κατά την ιχνηλάτηση επαφών άλλων κρουσμάτων.

Αναφέρει απλώς ότι από τα συνολικά 3.088 κρουσματα, τα 692 (22.4%) σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.752 (56.7%) σχετιζονται με άλλο ήδη γνωστο κρουσμα και τα υπολοιπα είναι “ορφανά” ή εξακολουθούν να διερευνώνται. Ομως και χθες ο ΕΟΔΥ σχεδόν ακριβώς τα ίδια ανέφερε, δηλαδή ότι 692 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.751  σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Αρα η ανάλυση των νέων κρουσμάτων δεν περιλαμβάνεται, εκτός και αν από τα 20 νέα, σημερινά κρουσματα,  όλα ειναι “ορφανά” εκτός από ένα που συνδέεται με ιχνηλάτηση επαφών κάποιου φορέα -εξ ου και το 1.751 έγινε σήμερα 1.752. Αν ισχύει αυτό, σημαινει ότι όντως τα 19 ειναι αγνώστου “προέλευσης”. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασια γιατί η αύξηση των “ορφανών” κρουσμάτων θεωρείται πιο επικινδυνη στη διασπορά ως μη ιχνηλατήσιμη  Δυστυχώς όμως η ενημέρωση είναι πλέον γραπτή και δεν έχουμε δυνατότητα ερωταπαντήσεων και ουσιαστικής ενημέρωσης απο τον ΕΟΔΥ.

Κατά πληροφορίες, από τα 20 νέα κρουσματα, τα τέσσερα εντοπίστηκαν στην Αττική και τα υπόλοιπα 16 στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και συγκεκριμένα στον Δήμο Μύκης/Εχίνου (συνδέονται με τη γιορτή για το Ραμαζάνι αν και εξαρχής, προ Ραμαζανιου, η περιοχή είχε περισσότερα κρουσματα από άλλες και είχε τεθεί σε καραντίνα). Εκει είχε πεθάνει τον Μάρτιο και ένας 46χρονος άνδρας απο τον ιό.

Τέλος, δεν έχουμε κανένα νέο καταγεγραμμένο θάνατο και παραμένουμε στους 183 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι