20 σχολεία υπό κατάληψη – Παρέμβαση εισαγγελέα

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Οι μαθητές 20 σχολείων στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης έχουν κάνει κατάληψη και ζητούν αντί για μάσκες, να γίνουν ολιγομελή τα τμήματα και να απολυμαίνονται οι χώροι τακτικά, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τους μαθητές, οι τάξεις είναι υπεράριθμες, στα διαλείμματα δεν υπάρχει οργάνωση σχετικά με τον προαυλισμό με αποτέλεσμα να συνωστίζονται, ενώ παράλληλα ζητούν μόνιμες καθαρίστριες στα σχολεία και εκφράζουν την αντίρρησή τους για την τράπεζα θεμάτων.

Στα Νέα Μουδανιά οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου έκαναν πορεία διαμαρτυρίας  με αίτημα τη μη χρήση μάσκας.

Εισαγγελέας για παιδιά και ενηλίκους

Παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στο νομό Θεσσαλονίκης.

Η παραγγελία εστάλη προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με παράλληλη κοινοποίηση προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι