Αξιωματικός του Ιρανικού Σώματος Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) σκοτώθηκε στη Συρία

Αξιωματικός του Ιρανικού Σώματος Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) σκοτώθηκε στη Συρία

Ο αξιωματικός του Ιρανικού Σώματος Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) Abolfazl Sarlak σκοτώθηκε στη Συρία στις 12 Μαΐου, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Το πρακτορείο ειδήσεων είπε ότι ο αξιωματικός, ο οποίος ήταν στρατιωτικός σύμβουλος, έχασε τη ζωή του στον αυτοκινητόδρομο Khanaser-Ithriyah στο νότιο Χαλέπι. Το πρακτορείο δεν κοινοποίησε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις περιστάσεις που σχετίζονται με το θάνατο του Sarlak.

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο Zaman al-Wsl ισχυρίστηκε ότι ο Sarlak σκοτώθηκε όταν το όχημα του έπεσε σε νάρκη στον αυτοκινητόδρομο Khanaser-Ithriyah.

Το αντικαθεστωτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο δήλωσε ότι ένας Σύριος μαχητής με το όνομα Χουσεΐν Μουχάμεντ αλ Ραχέλ σκοτώθηκε επίσης στο περιστατικό. Ο μαχητής, που κατάγεται από την πόλη Nubl στο βόρειο Χαλέπι, φέρεται να συνεργάζεται με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Τον περασμένο Μάρτιο, ένας εξέχων διοικητής του IRGC, ο ταξίαρχος Farhad Dabirian, σκοτώθηκε στα ανατολικά προάστια της συριακής πρωτεύουσας, Δαμασκό. Δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το γεγονός.

Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον διοικητών IRGC στη Συρία. Νωρίτερα, το Τελ Αβίβ πραγματοποίησε παρόμοιες επιθέσεις στη χώρα εναντίον Ιρανών, Παλαιστινίων και Λιβανέζων που συνδέονται με το IRGC.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι