219 οι νεκροί – Τρεις σε λίγες ώρες – Η τελευταία νεκρή, ήταν στο γηροκομείο…

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Άλλος ένας θάνατος καταγράφηκε στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 219.

Πρόκειται για 88χρονη που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και προερχόταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Ήταν η μόνη με έντονα συμπτώματα και έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα. Σήμερα διατάχθηκε και εισαγγελική έρευνα για τυχόν ευθύνες στη διασπορά του ιού στον οίκο ευγηρίας.

Προηγουμένως σήμερα καταγράφηκαν άλλοι δυο θάνατοι.  Απεβίωσε ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και ένας άνδρας 82 ετών από τη Θεσσαλονίκη. Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Είχε πολλά προβλήματα με εικόνα μη αναστρέψιμη. Ο άλλος άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα, γαστρίτιδα και προστάτη.

Η έρευνα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι